Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Očistite cijelu kuću u samo sat vremena: Organizacija je ključ!

Očistite cijelu kuću u samo sat vremena: Organizacija je ključ!

Danielle Dixon je među deset najboljih stranih 'influencera čistoće' i kaže da se čišćenje kuće može obaviti u samo 60 minuta i to s punom učinkovitošću. Tih sat vremena se ne dajte ometati

VIDEO

Vaš dom je vaš dvorac - a danas je on ujedno i ured, teretana i dječja učionica. Uz sve veće zahtjeve roditelja da pomažu u podučavanju djece i rade od kuće, kako uopće pronaći vremena za obavljanje čišćenja kompletnog doma?

POGLEDAJTE VIDEO: Trikovi za čišćenje doma

Pokretanje videa...

Trikovi za čišćenje doma 01:51

Danielle Dixon je među deset najboljih stranih 'influencera čistoće' i kaže da se čišćenje kuće može obaviti u samo 60 minuta i to s punom učinkovitošću. Danielle iz sjeveroistočne Engleske, koja živi sa suprugom Peterom (37), kćerkom Evie (10) i sinom Isaacom (7), je izjavila: 'Postavite si tajmer i odvojite vrijeme tijekom dana kada ćete čistiti. Ne razmišljajte o tome do tada. Jednom kad započnete, ne dopuštajte si nikakvo ometanje'. U nastavku pogledajte kako očistiti dom u samo sat vremena, prema Danielle Dixon.

9 predmeta koje nikad ne biste trebali stavljati u perilicu suđa
9 predmeta koje  nikad ne biste trebali stavljati u perilicu suđa

Prije nego što započnete

  • Jutarnje čišćenje je najbolje jer imate najviše energije i motivacije. Popijte šalicu čaja prije nego što počnete, tako da ne dođete u iskušenje da prekinete čišćenje i popijete jedan u međuvremenu.
  • Udobna odjeća za koju vam ne smeta da bude prljava je presudna. Postavite način rada 'ne ometaj' na telefonu i napravite popis pjesama za čišćenje koje će vas učiniti sretnima.
  • Krenite prvo od tamo gdje provodite najviše vremena - i gdje je vjerojatno najneurednije.
  • Neka vam je pri ruci prazna košara za rublje kako biste mogli skupljati nered dok se krećete po kući, umjesto da stalno trčite ovamo i onamo.
  • Djeca moraju biti okupirana ako želite nešto učiniti, zato stavite film ili ih motivirajte da se igraju.
  • Postavite tajmer za svaku sobu i kad vrijeme istekne, krenite dalje.

Kuhinja - čista pećnica dok spavate (10 minuta)

Dajte si prednost tako da prethodne noći napravite otopinu od trećine šalice vode, trećine šalice bijelog octa i pola šalice sode bikarbone. Njome premažite unutrašnjost pećnice (izbjegavajući grijače) i tada sve što trebate učiniti sljedeći dan je prebrisati pećnicu spužvicom.

Zatim očistite i operite sve prljave tanjure, šalice, lonce i tave. Da biste uštedjeli vrijeme, stavite krpe za posuđe u perilicu posuđa kako biste ih dezinficirali. Obrišite površine i ploču za kuhanje.

Soda bikarbona i limun izvrsno su rješenje za uklanjanje vodenih tragova na slavinama s nehrđajućeg čelika. Ako nemate vremena za brisanje kuhinjskog poda, upotrijebite usisavač kako biste pokupili nečistoću. Pomoću njega se možete riješiti i mrvica unutar ormarića. Stavite manji nastavak na usisavač i prođite po roletama kako bi brzo uklonili prašinu.

Dnevna soba (10 minuta)

Spremite sav nered stavljanjem prljave robe koju nađete u sobi u košaru za pranje odjeću, a prljave šalice ili tanjuriće stavite u kuhinju. Usisajte jastučiće na kauču, a zatim ih protresite i preklopite te pospremite deke ili pokrivače. Usisajte prašinu sa stolića kako biste se brže riješili mrlja od šalica.

Dreamstime

Otjerajte kućne ljubimce u drugu sobu dok čistite i gumenim rukavicama prebrišite dlake s namještaja. Prije usisavanja stavite sodu bikarbonu na tepih kako biste uklonili zarobljene mirise ili prljavštinu. Otvorite prozore da uđe svježeg zraka, a zatim usisajte. Ne zaboravite na lajsne i prostor iza kauča. 

Kupaonica (15 minuta)

Očistite glavu tuša preko noći tako da ju stavite u vrećicu ili posudicu s bijelim octom i ostavite da se natopi. Kad to sljedeći dan skinete tijekom čišćenja, brzo ju prebrišite i trebala bi zablistati. Možete očistiti mrlje od vode i prljavštinu oko umivaonika pastom za zube i mokrom krpom dok ujutro perete zube.

Čokolada - najbrža slatka, mala iznenađenja gotova za tren...
Čokolada - najbrža slatka, mala iznenađenja gotova za tren...

Poprskajte umivaonik i kadu ili tuš čistačem za kupaonicu, a zatim ostavite da djeluje nekoliko minuta dok se bavite svime ostalim. Uvijek nosite rukavice za čišćenje. Započnite s čišćenjem s vanjske strane vodokotlića i završite sa sjedalom od zahoda, tako da ne širite klice i važno je da često ispirete spužvu.

Očistite tragove od vode sa staklene tuš kabine otopinom od 50 posto vode i 50 posto bijelog octa. Raspršite otopinu, obrišite mokrom spužvom, ponovite i isperite toplom vodom. Zatim očistite kadu i tuš kada je sprej učinio svoju čaroliju. Usisajte i pod ili ga očistite maramicama ili krpom. Na kraju zamijenite ručnike kako bi sve izgledalo čisto i svježe.

Dječja soba ​​(10 minuta)

Spremanje igračaka u kutije za odlaganje ili ormariće čini veliku razliku. Ako su djeca u blizini, uključite ih motivirajući ih na određene zadatke. Mogli biste im dati 60 sekundi da odlože knjige, pospreme krevet ili spare svoje čarape. Neka se vaša djeca igraju na plahti. Nakon toga, kada želite sakupiti sve njihove igračke, sakupite ih sve u plahtu i stavite u kutiju za igračke. Ako imate malu djecu, njihove plastične igračke operite tako što ćete ih sve staviti u perilicu posuđa.

Spavaća soba (10 minuta)

Prvo stavite svu odjeću koja leži okolo u košaru za rublje. Zatim transformirajte sobu tako što ćete složiti krevet. Obavezno istresite jastuke i dobro protresite poplun kako biste mu dali oblik i prozračili ga. Ugurajte posteljinu u bočne strane okvira od kreveta. Za to vam treba sekunda vremena, a čini veliku razliku u usporedbi s onim kada posteljina prekriva stranice kreveta.

Traže mesojeda koji će na tri mjeseca postati vegan: Ako uspije dobit će 420 tisuća kuna
Traže mesojeda koji će na tri mjeseca postati vegan: Ako uspije dobit će 420 tisuća kuna

Ako trebate promijeniti plahte, najbolji je savjet da posteljinu sklopite i spremite unutar odgovarajućeg pokrivača ili popluna. Tako zauzima manje prostora za pohranu i sve je zajedno kada je po želite ponovno promijeniti. To će vam uštedjeti vrijeme. Također, otvorite prozore kako bi cirkulirao svježi zrak.

Ako se na prozorima ili ogledalima trebaju očistiti tragovi, stavite deterdženta za pranje posuđa u vodu i tom otopinom prebrišite stakla. Ako imate vremena, obrišite sve površine. I ne zaboravite usisati pod.

Posljednjih pet minuta

Usisajte stepenice, obrišite ograde, sve očite tragove prstiju na vratima ili zidovima i sve posebno prljave lajsne. Te sitnice mogu uvelike utjecati na izgled vašeg doma. Na kraju, uzmite košaru s prljavim rubljem i vratite sve tamo gdje inače stoji, piše The Sun.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'