Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Očistite posuđe od nehrđajućeg čelika prirodno - bez kemikalija

Očistite posuđe od nehrđajućeg čelika prirodno - bez kemikalija

Zapečene mrlje na loncima i tavama ili radnim površinama od nehrđajućeg čelika tretirajte mekom pastom od sode bikarbone i vode. Nanesite je na mrlju i ona će s lakoćom nestati

VIDEO

Izdržljiv i sjajan, nehrđajući čelik idealan je materijal za primjenu u prostorijama poput kuhinje i kupaonice. No, ovaj materijal je sklon otiscima prstiju i mrljama od vode. Naziv 'nehrđajući' izvorno se koristio za opisivanje sposobnosti metala da podnese toplinu i vlagu bez korozije. Iako je ovaj materijal čvrst, grubi abrazivi mogu ga ogrebati ili napraviti hrđu, pa je važno naučiti kako očistiti nehrđajući čelik na pravi način. Slijedite dolje navedene korake kako biste svoj nehrđajući čelik učinili sjajnijim bez puno kemikalija, piše Real Simple.

Kako očistiti mramor pravilno: Deterdžent za suđe - da ili ne?
Kako očistiti mramor pravilno: Deterdžent za suđe - da ili ne?

POGLEDAJTE VIDEO: Trikovi za čišćenje doma

Pokretanje videa...

Trikovi za čišćenje doma 01:51

Što vam treba:

  • Meka krpa
  • Blagi deterdžent za pranje posuđa
  • Alkoholni ocat
  • Soda bikarbona
Ovo je definitivno najgore piće za boju zuba, gore čak i od kave
Ovo je definitivno najgore piće za boju zuba, gore čak i od kave

Kako očistiti nehrđajući čelik:

  1. Provjerite priručnik: Prije nego očistite posudu ili uređaj od nehrđajućeg čelika, pametno je provjeriti preporuke proizvođača. Izgubili ste priručnik? Ne brinite, probajte ga pronaći na internetu. Važno je provjeriti upute za taj specifični predmet, jer postoje brojne vrste nehrđajućeg čelika koje mogu biti manje ili više izdržljive, a neki od njih su obrađeni prozirnim premazom koji se može skinuti određenim proizvodima za čišćenje.
  2. Provjerite pruge na površini vašeg predmeta i brišite u tom smjeru, počevši od vrha pa sve do dolje.
  3. Brzo čišćenje: U većini slučajeva brisanje predmeta od nehrđajućeg čelika čistom krpom namočenom u vruću vodu trebalo bi pomoći. No za tvrdokornije mrlje u vodu dodajte kap deterdženta za posuđe i tom otopinom obrišite površinu. Isperite vodom i temeljito osušite.
  4. Čišćenje parom: Za sterilizaciju nehrđajućeg čelika možete koristiti i parni čistač s nastavkom za mlaznicu. Para će dezinficirati površinu, koja se zatim može obrisati suhom mekom krpom. Budući da se nehrđajući čelik može lako ogrebati, izbjegavajte korištenje nastavka s četkama ili bilo kakvog tvrđeg alata za čišćenje.
  5. Isprobajte ocat: Za tvrdokorne masne mrlje ili kamenac, navlažite meku krpu razrijeđenom otopinom od 2 dijela vode i 1 dijelom octa. Obrišite cijelu površinu od vrha do dna, ali nikako nemojte dopustiti da ocat sjedne na površinu. Nakon toga isperite i osušite.
  6. Piling od sode bikarbone: Zapečene mrlje na loncima i tavama ili radnim površinama od nehrđajućeg čelika obično trebaju malo više pažnje. Od sode bikarbone i vode napravite meku pastu i nanesite je na mrlju te ostavite da odstoji oko 20 minuta. Zatim izribajte područje krpom navlaženom u otopini vode i deterdženta za posuđe. Važno je koristiti meku krpu i kako biste izbjegli ogrebotine. Isperite i osušite.
  7. Dodajte sjaj: Kako bi površina od nehrđajućeg čelika ostala sjajna i bila zaštićena od otisaka prstiju, dodajte malu kap maslinovog ulja u krpu i utisnite je u površinu te razmažite. Zatim obrišite višak suhom krpom. Površina ne bi trebala biti masna, ali će dulje izgledati sjajno i neće imati otiske prstiju.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru