Lifestyle

Komentari 1

Odlučili ste nešto učiniti u Novoj godini? Samodisciplina je ključ

Odlučili ste nešto učiniti u Novoj godini? Samodisciplina je ključ

Ako vam pridržavanje novogodišnjih odluka nije uspjelo, nemojte očajavati jer se još stignete vratiti na pravi put. Važno je promijeniti stav u glavi i tada će se vaši ciljevi početi ostvariti

Siječanj je mjesec koji već tradicionalno volimo dočekati s novogodišnjim odlukama u džepovima. Prije 18 dana držali ste šampanjac u rukama i pomislili: Od sutra prestajem pušiti. Od sutra ne jedem više slatko. Počinjem trčati. Manje ću psovati. Krećem na dijetu i to je to! Nema više, sigurno je tako! E pa žao nam je što vam moramo reći, ali stručnjaci su izračunali da baš danas najviše ljudi odustaje od novogodišnjih odluka.

POGLEDAJTE VIDEO: Novogodišnje odluke

Iako smo početkom mjeseca motivirani i pucamo visoko, kako mjesec odmiče, naša motivacija opada i odluke odlaze u zaborav, a razočarenje je sve što se može iščitati s naših lica. Ako niste odustali i dalje ste ustrajni i uspješni, svaka čast. Dokazali ste i sebi i njima da ste vi u pravu. Samo tako dalje!

Ako vam pridržavanje novogodišnjih odluka ipak nije uspjelo, nemojte očajavati jer se još uvijek stignete vratiti na pravi put. No, dok god ne promijenite stav u glavi, ne očekujte da će se vaši ciljevi ostvariti. Svaki razlog za odustajanje u konačnici se svodi na nedostatak samodiscipline.

Da bismo je stekli moramo činiti upravo ono što nam je mrsko i moramo se svjesno upustiti u aktivnosti koje nam izazivaju neugodu. Naime, samodisciplina je poput mišića - moramo raditi na njoj i razvijati je. Zato sljedeći put kad osjetite nelagodu dok bezvoljno pokušavate ostvariti novogodišnju odluku, prepoznajte da je riječ o prilici za razvijanje samodiscipline i ne odustajte.

Najčitaniji članci