Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Održite prijateljstva i kad ste u različitim fazama života: Lako je

Održite prijateljstva i kad ste u različitim fazama života: Lako je

Bilo da se radi o novom poslu, djetetu ili jednostavno nedostatku dostupnosti, prijateljstvo može izgledati drugačije, ali srž onoga što se promijenilo su samo dodaci za život, a ne osoba

VIDEO

Trenutno imam pet prijateljica koje su trudne, a ako tu ubrojim i poznanike, onda još više. Iako sam definitivno sretna zbog svake svoje prijateljice, svaka najava trudnoće u meni je stvorila osjećaj nelagode. To sigurno nije ljubomora. Ipak, nešto osjećam, piše Jessica Poitevien za Well and Good.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:18

Prepoznala sam da nelagoda dolazi iz straha i žalosti. Tijekom godina postajala sam sve uplašenija dok su moji prijatelji prolazili životne faze, od fakultetske diplome, prvih poslova do promocija i brakova.

I dok moji prijatelji i ja nastavljamo ići dalje svojim odvojenim putovima, naše razlike u životnim fazama postaju sve oštrije. Dakle, zajedno s mojom srećom, dolazi i strah od toga kako će se naša prijateljstva promijeniti. Dolazi i tuga za jednostavnijim danima kada smo imali puno više zajedničkog.

To ne znači da još uvijek ne njegujem svoja prijateljstva u sadašnjem vremenu niti imam namjeru okrenuti im leđa. Kako bih se osigurala da se to ne dogodi, potražila sam savjet stručnjaka kako održavati prijateljstvo s njima u njihovim različitim fazama života.

Prvo prepoznajte razliku između promjene okolnosti i promjene prijateljstva

Kad ste u srednjim dvadesetima i svi počnu ići različitim putovima, ne samo zemljopisno, već i životno, tada se zaista može osjećati kao da osnova prijateljstva više nije tu, jer se ne možete osloniti i vidjeti svog prijatelja svaki dan. Kao rezultat novih dodataka u životu svake osobe, bilo da se radi o novom poslu, djetetu ili jednostavno nedostatku dostupnosti, prijateljstvo može izgledati drugačije, ali srž onoga što se promijenilo su samo dodaci za život, a ne osoba. To znači da život vašeg prijatelja s novim komponentama ne čini vašeg prijatelja novom ili drugačijom osobom.

Održite prijateljstvo, budite uporni

Two happy friends hugging and kissing

Bez upornosti i održavanja veze u prijateljstvu, prijateljstvo će se 'ohladiti'. Održavajte kontakt, zovite ih, šaljite poruke, kombinirajte. No oslanjanje samo na takvu vrstu kombinacije nije dobro. Uz to, trebate održavati i kontakt uživo. 

Druga komponenta načina na koji možete održavati prijateljstvo je stvaranje novih uspomena. To može biti i samo gledanje iste TV emisije ili zajednički ručak preko zooma, ako niste u mogućnosti vidjeti se uživo. Jer zajedničko novo iskustvo stvara nezaboravne trenutke povezivanja.

Komunicirajte jasno, otvoreno i često

Mnogi temeljni problemi poput umora, stresa i zaborava prilično su česti - bez obzira na to tko ima djecu, a tko nema. To ponekad uzrokuje 'hlađenje' prijateljstva i ljutnju.

Isto tako trebamo znati da mi vjerojatno ne znamo cijelu priču. Ne znamo kada su naši prijatelji umorni, kada su pod stresom, kada se žele samo odmoriti i slično. Upravo zbog toga ih treba cijeniti jer će nam vratiti istom mjerom kada mi budemo umorni i pod stresom. Najbitnije od svega je da otvoreno komunicirate i kažete sve što vam je na duši, sve što vas muči i slično.

Podržavajte se međusobno

Two cheerful women having fun during coffee time in a cafe.

Ako se, čak i samo podsvjesno osjećate kao da se nalazite 'iza' svog prijatelja koji napreduju u karijeri, nemojte skrivati ​​svoju ranjivost i nemojte lagati samoga sebe. Također pripazite da se vaši prijatelji ne osjećaju neugodno ili sramno zbog toga što su i što rade.

Jedan od načina da ovo razmišljanje preoblikujete na način koji koristi svima je preusmjeriti način razmišljanja kako biste pobjede svojih prijatelja gledali kao svoje pobjede i vjerovali da će doći i vaše vrijeme. Inače, vaše sumnje mogu se podsvjesno infiltrirati u vaše prijateljstvo i spriječiti vas da budete sretni zbog svojih prijatelja.

Morate biti sretni jedni radi drugih, dijeliti svoje uspjehe, njegovati sreću i uživati zajedno u nekim stvarima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'