Lifestyle

Komentari 0

Oktoberfest će se zbog korone vjerojatno otkazati ove godine

Oktoberfest će se zbog korone vjerojatno otkazati ove godine

Najveće narodno slavlje na svijetu, najveći svjetski festival piva Oktoberfest, ove godine se najvjerojatnije neće održati zbog opasnosti od pandemije koronavirusa, javljaju u petak njemački mediji

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:

MAMURLUK JE BOLEST - PROGLASIO JE NJEMAČKI SUD U NOVOJ PARNICI

'Ne mogu zamisliti da bi jedna takva manifestacija poput Oktoberfesta uopće mogla biti moguća u tom trenutku', rekao je premijer Bavarske Markus Soeder (Kršćansko-socijalna unija CSU) u razgovoru za javni servis BR .

POGLEDAJTE VIDEO:

Po njegovim riječima, Oktoberfest, koji bi se trebao održati od 19. rujna do 4. listopada, vremenski doduše ne ulazi u najnovije mjere savezne vlade i saveznih pokrajina o zabrani velikih manifestacija zbog opasnosti od zaraze 'najmanje do 31. kolovoza', ali je dodao kako je 'vrlo, vrlo skeptičan' glede održavanja ovog slavlja.

Soeder je rekao kako je u stalnom kontaktu s gradonačelnikom Muenchena Dieterom Reiterom koji je, kako je rekao, također 'vrlo skeptičan'.

'Konačna odluku o ovogodišnjem Oktoberfestu bi trebala pasti sljedećih dana', rekao je Soeder.

Clemans Baumgaertner, dužnosnik grada Muenchena zadužen za gospodarstvo i time odgovoran za održavanje Oktoberfesta, također je, u razgovoru za dnevnik Tageszeitung, izrazio sumnju oko ovogodišnjeg održavanja ovog narodnog slavlja.

'Oktoberfest može biti održan samo ako ne postoji opasnost po zdravlja i život posjetitelja. A to ove godine ne možemo jamčiti', rekao je Baumgaertner.

Oktoberfest godišnje posjeti oko šest milijuna posjetitelja iz cijelog svijeta i središnji je turistički događaj bavarske metropole tijekom kojeg se ostvari 1,2 milijarde eura prometa (2018.).

Bavarska je jedan od dviju njemačkih saveznih pokrajina koja je najjače pogođena pandemijom koronavirusa, a njezin premijer Soeder dobio je snažnu potporu njemačkih građana za mjere koje je Bavarska poduzela u borbi sa zarazom te je po popularnosti skočio na drugo mjesto odmah iza kancelarke Angele Merkel.    

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:

KALTENBERG PIVO - PIVSKI UŽITAK U IME KRALJEVSKOG GRBA

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Najčitaniji članci