Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

'Opaka' je otkačeni chick-lit krimić kakav još niste čitali

'Opaka' je otkačeni chick-lit krimić kakav još niste čitali
1

Kada bi se Tarantino udružio s autoricom Seksa i grada i napisao roman, ispalo bi nešto ovakvo

VIDEO

Možda se sjećate prošloljetnog velikog hita, 'Luda', prvog romana u serijalu o otkačenoj Engleskinji Alvie Knightly koja je u samo tjedan dana uspjela pretvoriti svoj život iz dosadnog londonskog preživljavanja u urnebesnu talijansku avanturu povezanu s mafijom i seksom.

Iako je ovo direktan nastavak, autorica priču upotpunjuje informacijama o proteklim događajima za čitatelje koji nisu upućeni te se u priču ulazi lako i bez nejasnoća.

Alvie se nalazi u hotelskoj sobi u Rimu, a ondje je završila nakon bijega sa svojim mafijaškim dečkom Ninom i dva milijuna dolara. Nažalost, nijedno od toga više nije s njom jer se Nino odlučio okoristiti njezinim sinoćnjim pijanstvom te je zbrisao s lovom.

Ljutita i očajna, Alvie djeluje brzo. Proda svoju narukvicu za veliki novac te se okrene svojem novom cilju – vratiti milijune i ubiti izdajnika. Dakle, okosnica romana je potraga, a motiv osveta. No trenutačno se nalazi na njegovu teritoriju, a usto nema pojma gdje bi se on mogao nalaziti.

Karakter naše junakinje osigurava ludu zabavu jer svaka, pa i ona najobičnija, situacija u kojoj se nađe, postaje jedan ludi cirkus koji pratite zadržavajući dah. Čim prođe kroz vrata hotela, Alvie se uvaljuje u nevolje svojim nepromišljenim djelovanjem i psihopatskim sklonostima. Da nije toliko zabavno, bilo bi zabrinjavajuće.

Ovo je tip romana koji se lako čita jer radnja epizodno slijedi situacije te nema osvrtanja. Uvijek samo naprijed, u sve luđe i sve opakije. A junakinja na svakoj stranici opravdava naslov knjige. Ne libi se krasti, lagati, opijati i upuštati u seksualne odnose s neznancima, a nedavno je prigrlila i svoju ljubav za ubijanjem. Da, dobro ste pročitali – ona ne želi ubijati samo iz nužnosti nego joj se to toliko sviđa da u jednom trenutku poželi biti plaćenim ubojicom te sanjivim pogledom proučava internetske stranice na kojima se oglašavaju usluge.

Kao i prvi roman, ovaj je iznimno zabavan – ako ne i više – i sigurni smo da se autorica i sama presavijala od smijeha smišljajući bizarne avanture modom i pop-kulturom opsjednute Alvie. Kako smo cijelo vrijeme u glavi Alvine, osim što čitamo o onom što joj se događa, usto pratimo i njezina razmišljanja koja su sve samo ne uobičajena.

Većina knjige odvija se u Rimu koji je dočaran vrlo živopisno te se uistinu osjećate kao da ste ondje dok čitate. Kako je junakinja s onu stranu zakona, upoznat ćete ovaj grad na malo drugačiji, ali zato ne i manje fascinantan, način.

Ako volite otkačene likove, akciju od prve stranice, nepredvidljive situacije iz kojih je teško izvući živu glavu, te modu i modernu glazbu, ovaj će vas roman oduševiti. Kratke, ali eksplozivne scene seksa odličan su bonus. Još nam samo ostaje treći dio koji izlazi iduće godine, a nakon čitanja ove knjige, ne možemo si zamisliti kakav bi kraj trilogije mogao biti. No sigurni smo da će putovanje nastaviti biti urnebesno i šokantno na najzabavniji mogući način.

Knjigu potražite u prodaji na kisocima i u svim knjižarama po cijeni od 99,00 kuna.

VIDI OVO: Kylie svima pokazala svoju kolekciju torbica i pola njih su Birkinice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'