Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Evo kako se zaštititi od virusa

Ostanite fit:  Jedite zdravo, spavajte dovoljno, izbjegavajte gužve te često perite ruke

Ovo su glavni savjeti za očuvanje zdravlja u sezoni prehlade i gripe, čiji bi virusi ove godine mogli biti aktivni zajedno sa korona virusom. Nastojte izbjeći zarazu koliko je moguće

VIDEO

Ovo su glavni savjeti za očuvanje zdravlja u sezoni prehlade i gripe, čiji bi virusi ove godine mogli biti aktivni zajedno sa korona virusom. Nastojte izbjeći zarazu koliko je moguće. 

POGLEDAJTE VIDEO: Pojačane mjere zaštite od korona virusa

Pokretanje videa...

Stožer pojačava mjere: Od sutra maske moraju nositi i kupci u dućanima 01:01

1. Izbjegavajte izlaske na mjesta gdje boravi puno ljudi, pogotovo u zatvorene prostore. Ako morate biti na takvom mjestu, držite distancu između sebe i ljudi oko vas od barem 1,5 metra, a u zatvorenim prostorima nosite masku. 
2. Prekrijte nos maramicom ili laktom, dok kišete ili kašljete. Maramice koje ste iskoristili odmah bacite u koš, odnosno odjeću u koju ste kihnuli presvucite čim je to moguće. 
3. Redovito perite ruke sapunom i toplom vodom, najmanje 20 sekundi, obavezno poslije svakog dolaska izvana, ili dodirivanja predmeta koje koristi više ljudi. 
4. Ne dodirujte lice prljavim rukama, pogotovo ne usta i nos. 
5. Izbjegavajte bliski kontakt s prehlađenom osobom, ili osobom koja je oboljela od gripe, odnosno člana kućanstva koji je zaražen korona virusom. Ako njegujete takvu osobu, činite to uz mjere zaštite (maska, rukavice, socijalna distanca i često pranje ruku).
6. Ne dijelite ručnike, odjeću ili osobne stvari s drugim osobama.
7. Vježbajte redovito, odnosno krećite se na svježem zraku. 
8. Dok ste bolesni, treba ostati kod kuće i mirovati. Nije samo stvar u tome da tako nećete zaraziti druge, nego i u tome da se tako smanjuje rizik od komplikacija. 
9. Jedite zdravo, uravnoteženo i tako da hrana 'radi' u korist vašeg zdravlja. 
10. Odrasla osoba treba barem sedam do osam sati zdravog sna, najstojte si to osigurati. 
11. Donesite odluku o prestanku pušenja, jer ono negativno utječe na zdravlje dišnih puteva i povećava sklonost infekcijama i upalama.
12. Budite odgovorni: U slučaju bolesti, surađujte s obiteljskim liječnikom i epidemiologom i nastojte pridonijeti tome da se smanji rizik za druge ljude. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara