Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Oštrice na britvicama se trebaju mijenjati nakon 5 do 7 brijanja

Oštrice na britvicama se trebaju mijenjati nakon 5 do 7  brijanja
1

Ako mjesecima koristite istu britvicu ili oštricu, možete riskirati infekciju. Čak i ako se rijetko depilirate, istu britvicu odnosno oštricu ne bi smjeli koristiti duže od mjesec dana zbog bakterija koje se nakupljaju

Sigurno ste se zapitali koliko često biste trebali mijenjati oštrice ili britvice. Odgovor je češće nego što ste možda mislili.

Iako to ovisi o tome koliko često se depilirate i koliko su guste vaše dlake, većina dermatologa predlaže zamjenu oštrica svakih pet do sedam brijanja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Čak i ako se rijetko depilirate, istu britvicu odnosno oštricu ne bi smjeli koristiti duže od mjesec dana zbog bakterija koje se nakupljaju između različitih upotreba.

- Žene bi se trebale riješiti oštrice već nakon nekoliko upotreba, jer će biti izložene bakterijama. Prvi znakovi bilo kakvog hrđanja ili otupljivanja oštrice ili pucanja kože govore da je vrijeme da bacite oštricu - rekao je dermatolog Whitney Bowe.

Ostavljanje britvice u vlažnoj atmosferi tuša pogoršat će stvar i može izazvati infekcije.

Fotolia

- Ako britvicu ostavite u mokrom, vlažnom tušu, oštrica će puno brže zahrđati i bit će podložnija razvoju bakterija što može izazvati infekcije posebno u bikini području. Ako predugo upotrebljavate britvicu, veće su šanse da se u njoj razviju bakterije, a brijanje oštricom ispunjenom bakterijama može prouzročiti male crvene točkice na koži. - dodao je Bowe.

Ozbiljnije infekcije mogu se dogoditi ako se slučajno porežete.

Žena pakira preslatke ručkove, s figuricama i očima - za muža
Žena pakira preslatke ručkove, s figuricama i očima - za muža

- Otvori mogu omogućiti bakterijama da uđu i šire infekciju - objasnio je dermatolog.

Da biste spriječili nakupljanje bakterija, britvicu treba čuvati na suhom mjestu, s oštricom prema gore.

Muškarci bi trebali mijenjati oštrice svaka dva do tri tjedna ili kad oštrica otupi, piše The Sun.