Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Otišla najstarija Varaždinka: U 108. godini umrla baka Josipa

Boravila je u domu u Ivancu od 2004. godine. Bila je slabovidna, nagluha i nepokretna, a često ni sama nije vjerovala koliko dugo je poživjela. Voljela je kolače, posebno one od oraha

VIDEO

Od petka je bila virozna, malo je kašljucala i bila na antibioticima. Stanje se popravljalo, jučer je bila vedra i fino se najela za ručak. Međutim, jučer popodne srce je zatajilo. Ipak je ona bila u 108. godini, imunitet joj je bio narušen. Napustila nas je oko 18 sati - rekao nam je ravnatelj Caritasovog doma Sveti Ivan Krstitelj Ivanec.  

Svoj ovozemaljski životni put u 108. godini života završila je naša draga korisnica i najstarija građanka Varaždinske županije JOSIPA TALAN. Blagoslovljen joj put u vječnost!

Objavljuje Caritasov dom IvanecSrijeda, 3. travnja 2019.

- Svoj ovozemaljski životni put u 108. godini života završila je naša draga korisnica i najstarija građanka Varaždinske županije Josipa Talan. Blagoslovljen joj put u vječnost - objavili su zaposlenici Caritasovom domu za starije i nemoćne Sv. Ivan Krstitelj u Ivancu u kojemu je ova dugovječna žena provela posljednje godine svojeg života.

Boravila je tamo od 2004. godine. Bila je slabovidna, nagluha i nepokretna, a često ni sama nije vjerovala koliko dugo je poživjela. Voljela je kolače, posebno one od oraha.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ona je nedavno napunila 107 godina i bila je najstarija  u Varaždinskoj županiji. Rodila se je 17. veljače 1912. godine u Nadkrižovljanu, a život ju nije mazio. Imala je troje braće i sestara, roditelje su rano izgubili. Kasnije se udala, pa se razvela i nakon toga je doživjela strašnu tragediju - netko joj je ubio sina. To ju je slomilo.

'Doživjela sam čak 109 godina jer sam se klonila muškaraca'
'Doživjela sam čak 109 godina jer sam se klonila muškaraca'

U domu za starije i nemoćne živjela je oko 30 godina. Njezine unuke nisu ni znale da baka postoji, no, nakon što je Dom počeo objavljivati proslave rođendana najstarijih štićenika, shvatile su da im je to baka. S njom su i proslavile posljednji rođendan, a i redovito su je posjećivale. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru