Lifestyle

Komentari 0

Otkrila super trik kako skinuti mrlje od tamnih lakova za nokte

Otkrila super trik kako skinuti mrlje od tamnih lakova za nokte

Intenzivne plave, zelene, koraljne i druge nijanse laka s noktiju često ostavljaju pigmentne mrlje na ploči nokta koje aceton ne uklanja. No, postoji trik koji vam može pomoći

Stiglo je proljeće, a s njime su u trendu i jarke boje laka na noktima. I koliko god one lijepo izgledale na rukama, njihovo skidanje može biti prava muka, osobito nakon što s acetonom nikako ne možete maknuti mrlje koje je ostavio jak pigment iz boje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Rješenje koje se nameće je opet nalakirati ih, no ako biste željeli imati prirodne nokte - tu je genijalni savjet kozmetičarke i umjetnice za nokte Betine Goldstein. Kao što je ona otkrila u nedavnom Instagram videu, sve što vam treba je pasta za izbjeljivanje zubi, piše mbg.

Uporne mrlje

- Zeleni i plavi lakovi su prekrasni, ali često ostavljaju mrlje - piše Goldstein u opisu videa. Zbog toga ona na svaki nokat istisne izbjeljujuću pastu za zube i utrlja je vlažnom pamučnom blazinicom.

- Trljajte nokte dok više ne vidite mrlju. Nakon nekoliko minuta lak bi se odmah trebao podići - to je zato što većina pasti za zube sadrži etil acetat, otapalo koje može učinkovito razgraditi lak (a također ga ima u većini sredstava za uklanjanje laka) - objasnila je.

Ipak, upozorava da pasta za zube nakon nekoliko minuta može lako isušiti ploču nokta. Ako vam se ne sviđa njeno agresivno djelovanje, i druge stvari mogu djelovati jednako dobro, poput  prirodnog namakanja nokta u ocat, limun ili sok od naranče. Nakon što vam se ploča nokta očisti - isperite, osušite i navlažite, podsjeća Goldstein.

Savjetuje nahraniti nokte uljem za kutikule ili kremom za ruke.

Najčitaniji članci