Lifestyle

Komentari 2

Otkrivamo trebate li đumbiru oguliti kožu ili ju je bolje pojesti

Otkrivamo trebate li đumbiru oguliti kožu ili ju je bolje pojesti

Đumbir nije samo aromatičan dodatak vašem obroku, već se tisućama godina koristi kao sredstvo za umirenje želuca zbog svojih umirujućih biljnih bioaktivnih svojstava, kaže Will Col

Đumbir je bogat eteričnim uljima, kalijem, manganom, bakrom, magnezijem i vitaminom B. Koristi se još od davnina, a njegova primjena je vrlo široka. Pospješuje probavu i ublažava upale, a postoji i dobar razlog zašto biste ga trebali koristiti redovito.

POGLEDAJTE VIDEO:

Koji je najbolji način da ogulite đumbir?

Očigledno, najbolji način bi mogao biti da ga uopće ne gulite. 

- Koža đumbira je jestiva, pa guljenje nije potrebno - tvrdi doktor Kanchan Koya

Prema Koyi, koža zapravo sadrži dva puta više korisnih polifenola od mesa i, što je najvažnije, jedinstvene i različite spojeve. Budući da je koža pomalo vlaknasta, ova tehnika najbolje funkcionira kada koristite đumbir u juhama ili čaju, kada će se đumbir procijediti.

Ako želite oguliti đumbir Koya preporučuje da to radite s žlicom. Sačuvat ćete više đumbira tako što ćete ostrugati kožu s žlicom, za razliku od rezanja nožem.

U ovo doba godine đumbir je savršen za pripremu jela koja će vas zagrijati i pomoći vašem imunološkom sustavu. 

- Đumbir nije samo aromatičan dodatak vašem obroku, već se tisućama godina koristi kao sredstvo za umirenje želuca zbog svojih umirujućih biljnih bioaktivnih svojstava - piše praktičar funkcionalne medicine Will Cole.

Koristite ovaj moćni sastojak u juhama, varivima i pićima, piše Mind Body Green.

Najčitaniji članci