Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Otkriveno vuneno drvce za pomoć beskućnicima u Zagrebu

Ove godine prepoznali smo potrebe zagrebačkih beskućnika i želimo im zimu učiniti barem malo toplijom. Tako smo krenuli raditi ono što najbolje znamo - plesti, kažu iz centra OZANA

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1 komentara

Članovi udruge i centra OZANA u subotu su na Europskom trgu u Zagrebu otkrili veliko vuneno božićno drvce u sklopu kampanje 'Upletimo se', kojom žele pomoći najpotrebitijim skupinama u gradu koje su ostale bez svog doma.

- U sklopu kampanje, danas je na Europskom trgu predstavljen i simbol akcije, grandiozno vuneno božićno drvce ljubavi i zajedništva, visoko gotovo četiri metra, izrađeno upravo od dijela vunenih kvadrata pristiglih iz raznih dijelova Europe - kažu iz centra OZANA.

Kampanja 'Upletimo se' nastala je iz želje korisnika Centra, čiji su članovi osobe s intelektualnim teškoćama i djeca s teškoćama u razvoju. Akcijom žele jednom godišnje pomoći nekome drugome.

U ZAGREBU: Ovih blagdana svi se možemo 'uplesti' i pomoći beskućnicima

- Ove godine, prepoznali smo potrebe zagrebačkih beskućnika. Želeći im zimu učiniti barem malo toplijom, krenuli raditi ono što najbolje znamo, plesti i kukičati vunene kvadrate koji će kasnije biti spojeni u tople deke - kažu.

Samo dio od vunenih kvadrata htjeli su predstaviti javnosti kao simbol kampanje, te su stoga i od njih napravili veliko božićno drvce ljubavi i zajedništva. Na otkrivanju je sudjelovao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Osim pomoći beskućnicima, u sklopu kampanje održane su i brojna edukativna događanja za građane, poput Večer igle i vune, na kojoj su članovi Udruge i Centra podučavali zainteresirane svojim vještinama. Osim događanja snimili su i poučne video sadržaje u kojima prikazuju osnove pletenja i kukičanja.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message