Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Otvara se tvrđava sv. Nikole u Šibeniku - do nje samo brodom

Posjet tvrđavi, zajedno s vožnjom brodom će ukupno trajati dva sata. U cijenu od 130 kuna je uključen i mobilni multimedijalni višejezični vodič za svakog posjetitelja, educirano prateće osoblje i priča o tvrđavi

VIDEO

Nakon tri godine renovacija i obavljanja radova nužnih za otvorenje tvrđave posjetiteljima, 15. lipnja će se održati svečano otvorenje tvrđave sv. Nikole u Šibeniku. To je druga šibenska znamenitost na UNESCO-vom popisu svjetske baštine.

Šibenik, tvrđava sv. Nikole

Posted by Dalmacija / Dalmatia on Sunday, July 23, 2017

Od prvog dana nakon svečanog otvorenja tvrđavu će se moći besplatno posjetiti do 25. lipnja, i to samo stanovnici Šibensko-kninske županije uz prethodnu rezervaciju besplatnih ulaznica te predočenje osobne iskaznice prilikom preuzimanja karata na prodajnom mjestu Info centra Tvrđave sv. Nikole na šibenskoj rivi na adresi Obala dr. Franje Tuđmana 4. 

Važno je napomenuti dokad i za koga je ulaz besplatan jer će ulaznice koštati 130 kuna, a do tvrđave će se moći doći isključivo brodom iz Šibenika. Brod će, od polovice lipnja do polovice listopada ove godine, polaziti iz Šibenika prema utvrđenom rasporedu i to četiri do pet puta dnevno, piše Šibenski portal.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Posjet tvrđavi, zajedno s vožnjom brodom će ukupno trajati dva sata. U cijenu je uključen i mobilni multimedijalni višejezični vodič za svakog posjetitelja, educirano prateće osoblje i priča o jedinstvenom prirodnom fenomenu i spomeniku kulture pod zaštitom UNESCO-a.

Tvrđava Sv.Nikole-Šibenik

Posted by Dalmacija & ja SRCA smo dva on Wednesday, December 5, 2018

Sav prihod od prodaje ulaznica će biti iskorišten za daljnje radove na tvrđavi te na njezino održavanje.

Dosad su posjetitelji bez ikakve kontrole ulazili u tvrđavu s morske i kopnene strane, a uz dugotrajno neodržavanje objekta, to je stvorilo brojne probleme, poput devastiranih podnih otvora i gomilanja raznog otpada.

U početku će biti moguće posjetiti tvrđavu samo morskim putem, budući da unatoč provedenim arheološkim istraživanjima, ulaz na tvrđavu s kopnene strane još nije pronađen, a projektom je previđena izgradnja drvenog mosta kojim će posjetitelji pješice dolaziti do glavnog ulaza.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam