Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Ovaj vikend saznajte što se krije iza određene pasmine

Na drugoj po redu 'Real Dog'  konferenciji koja će se održati 16. i 17. studenog u Novoj Galeriji u Zagrebu moći ćete čuti, između ostalog, predavanja dviju stručnjakinja, Maje Pasarić i Dubravke Reicher

Foto: Promo
0 komentara

Maja Pasarić je arheologinja i etnologinja zaposlena u Institutu za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu kao znanstvena suradnica. Njezini istraživački interesi uključuju kulturnu animalistiku, zoofolkloristiku, društvenu zooarheologiju i druge teme. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Njezino će predavanje na 'Real Dog' konferenciji nositi naziv ''Na granici između brige i kontrole“, a bit će posvećeno odnosu prema psima u povijesnim i prapovijesnim zajednicama lovaca sakupljača. Pasarić će opširnije govoriti o različitim ulogama pasa u društvima koja su često shvaćena kao ona koja ostvaruju harmoničan odnos s prirodom.

Foto: Promo

Govorit će i o primjerima gdje su se ljudi prema psima odnosili izrazito brižno kao prema ljubimcima i pratiteljima te o situacijama gdje su bili podvrgnuti različitim oblicima kontrole te ponekad i nasilju kao žrtvene životinje ili one čiji se dijelovi tijela koriste u prehrani ili liječenju.

Dubravka Reicher jedna je od predavačica ponavljačica koju se imalo prilike slušati i prošle godine na 'Real Dog' konferenciji. Reicher je 1992. godine postala kinološki sudac za oblik pasa, a radila je i na obrazovanju kinoloških sudaca i organiziranju kinoloških manifestacija pri HKS-u. Niz godina je bila i urednica časopisa za pse ''Naši psi'', a trenutačno djeluje kao predsjednica pasminskog kluba ''Terijer klub''. 

Njezino bi predavanje moglo zainteresirati mnoge jer govori o tome ''Što se skriva iza naziva pasmine''. Reicher će detaljno objasniti zašto je za skladan suživot sa psom potrebno nešto više od samog odabira psa prema izgledu.

Foto: Promo

Osoba koja želi određenog psa se treba dobro upoznati sa stvarima poput dlake, karaktera psa i slično. Dobro poznavanje pasmine psa može biti od izuzetne pomoći pri upoznavanju njegovih potreba i osobina i zaključivanju hoće li se taj pas uklopiti u život određene osobe.

Više informacija o ostalim predavačima te o rasporedu i kotizacijama konferencije možete doznati na Facebook eventu ''Real Dog Conference''.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message