Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Ovaj vikend saznajte što se krije iza određene pasmine

Ovaj vikend saznajte što se krije iza određene pasmine
1

Na drugoj po redu 'Real Dog'  konferenciji koja će se održati 16. i 17. studenog u Novoj Galeriji u Zagrebu moći ćete čuti, između ostalog, predavanja dviju stručnjakinja, Maje Pasarić i Dubravke Reicher

VIDEO

Maja Pasarić je arheologinja i etnologinja zaposlena u Institutu za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu kao znanstvena suradnica. Njezini istraživački interesi uključuju kulturnu animalistiku, zoofolkloristiku, društvenu zooarheologiju i druge teme. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:14

Njezino će predavanje na 'Real Dog' konferenciji nositi naziv ''Na granici između brige i kontrole“, a bit će posvećeno odnosu prema psima u povijesnim i prapovijesnim zajednicama lovaca sakupljača. Pasarić će opširnije govoriti o različitim ulogama pasa u društvima koja su često shvaćena kao ona koja ostvaruju harmoničan odnos s prirodom.

Govorit će i o primjerima gdje su se ljudi prema psima odnosili izrazito brižno kao prema ljubimcima i pratiteljima te o situacijama gdje su bili podvrgnuti različitim oblicima kontrole te ponekad i nasilju kao žrtvene životinje ili one čiji se dijelovi tijela koriste u prehrani ili liječenju.

Dubravka Reicher jedna je od predavačica ponavljačica koju se imalo prilike slušati i prošle godine na 'Real Dog' konferenciji. Reicher je 1992. godine postala kinološki sudac za oblik pasa, a radila je i na obrazovanju kinoloških sudaca i organiziranju kinoloških manifestacija pri HKS-u. Niz godina je bila i urednica časopisa za pse ''Naši psi'', a trenutačno djeluje kao predsjednica pasminskog kluba ''Terijer klub''. 

Njezino bi predavanje moglo zainteresirati mnoge jer govori o tome ''Što se skriva iza naziva pasmine''. Reicher će detaljno objasniti zašto je za skladan suživot sa psom potrebno nešto više od samog odabira psa prema izgledu.

Osoba koja želi određenog psa se treba dobro upoznati sa stvarima poput dlake, karaktera psa i slično. Dobro poznavanje pasmine psa može biti od izuzetne pomoći pri upoznavanju njegovih potreba i osobina i zaključivanju hoće li se taj pas uklopiti u život određene osobe.

Više informacija o ostalim predavačima te o rasporedu i kotizacijama konferencije možete doznati na Facebook eventu ''Real Dog Conference''.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

12:21
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa