Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Ove države vas zovu da kod njih dođete raditi na daljinu i uživati

Ove države vas zovu da kod njih dođete raditi na daljinu i uživati

Ljudi širom svijeta sanjaju o bijegu iz svojih malenih urbanih stanova ili prigradskih domova, a neke zemlje to pretvaraju u stvarnost. Raditi na daljinu možete iz ovih država

VIDEO

Neke su destinacije, poput Barbadosa i Bermuda, nedavno pokrenule programe viza za posjetitelje koji mogu raditi na daljinu, dok druge zemlje, poput Portugala i Njemačke, već godinama imaju slične aranžmane.

Ako razmišljate o radu iz neke druge države, ovo su neke zemlje koje će vam poželjeti dobrodošlicu:

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Rad od doma 01:18

Mauricijus je upravo najavio novu Premium Travel Visu, iako detalji još uvijek nisu poznati

Mauricijus, istočnoafrička otočna država, upravo je najavila svoju novu Premium Travel Visu koja će omogućiti stranim državljanima da ostanu i rade na daljinu do jedne godine.

Pojedinosti još nisu poznate, a obrazac za prijavu je još uvijek u izradi. No, prema web stranici Mauricijusovog odbora za ekonomski razvoj, jedini zahtjevi su da podnositelji zahtjeva rade za sebe ili za tvrtke izvan Mauricijusa, da pruže dokaze o svojim dugoročnim planovima boravka, kao što je najam kuće te da imaju putno i zdravstveno osiguranje.

Radnici koji mogu raditi na daljinu mogu ostati na Kajmanskim otocima do dvije godine

Prema web stranici Odjela za turizam Kajmanskih otoka, da bi se prijavili, radnici moraju dokazati da su zaposleni izvan Kajmanskih otoka i da zarađuju najmanje 644.440,00 kn godišnje. Parovi moraju zarađivati minimalno 966.6600 kn, a obitelji s jednim ili više djece moraju zarađivati najmanje 1.159.542,00 kn godišnje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Cayman Islands (@visitcaymanislands)

Antigva i Barbuda realiziraju novi program boravka koji će omogućiti ljudima da rade od tamo do dvije godine

Antigva i Barbuda upravo su najavile novi program 'Nomad Digital Residence' koji će radnicima omogućiti da tamo žive i rade do dvije godine.

Da bi dobili ovaj posebni status rezidenta, radnici moraju dokazati da zarađuju najmanje 322.210,00 kn godišnje i da mogu uzdržavati sebe kao i svi članovi obitelji koji im se pridruže. Također, moraju dokazati da njihovi poslodavci imaju sjedište izvan Kariba i moraju održavati zdravstveno osiguranje tijekom svog boravka.

Dubai u Ujedinjenim Arapskim Emiratima najavio je novi 'jednogodišnji virtualni radni program'

Nova viza u Dubaiju omogućit će radnicima i njihovim obiteljima da ostanu u gradu do godinu dana dok rade za tvrtke sa sjedištem u inozemstvu. Ako im se odobri zahtjev, moći će otvoriti lokalni bankovni račun, dobiti lokalni telefonski broj i pristup internetu te svoju djecu upisati u školu. Najbolje od svega je što Dubai ne naplaćuje porez na dohodak.

Barbados je službeno lansirao svoju 12-mjesečnu vizu dobrodošlice

Posjetitelji bi mogli živjeti i raditi na otoku do godinu dana s novim programom za odobravanje viza za Barbados.

Zemlja je u srpnju službeno pokrenula internetski obrazac za prijavu. Obrazac zahtijeva da pojedinci unesu podatke, poput slika putovnica i rodnih listova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Visit Barbados (@visitbarbados)

Program viza otvoren je i za obitelji koje se žele preseliti.

Estonija je također najavila program digitalnih nomadskih viza

U kolovozu je Republika Estonija službeno lansirala svoju novu digitalnu nomadsku vizu, za koju kaže da je prva takve vrste u Europskoj uniji.

Viza omogućuje radnicima koji mogu raditi na daljinu da žive i legalno rade u sjevernoj Europi do godinu dana.

Podnositelji zahtjeva također moraju dokazati da svoj posao mogu raditi na daljinu te da su ili zaposleni u tvrtki koja je registrirana izvan Estonije, ili su samozaposleni u tvrtci koja je registrirana izvan zemlje ili  su slobodnjaci koji uglavnom rade s klijentima sa sjedištem izvan države.

Ako vam plaže nisu primamljive, Gruzija je pokrenula dugoročni program za posjetitelje

Novi program viza za Gruziju usmjeren je na samozaposlene radnike koji mogu raditi na daljinu.

Prema Ministarstvu gospodarstva, viza je namijenjena radnicima koji žele ostati u zemlji šest mjeseci ili duže.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli ISARI_Adventure (@isari_adventure)

Za prijavu posjetitelji moraju dokazati da zarađuju najmanje 2000 dolara mjesečno kako bi mogli plaćati porez dok su u Gruziji i moraju imati zdravstveno osiguranje za vrijeme svog boravka. Posjetitelji također trebaju očekivati karantenu 12 dana po dolasku, o svom trošku, te da moraju proći COVID-19 test nakon karantene.

Portugal nudi vizu do godinu dana za samozaposlene osobe

Ovaj program vize nudi privremeni boravak za neovisne radnike. Međutim, podnositelji zahtjeva moraju pokazati da su njihove vještine potrebne u zemlji.

Oni se moraju registrirati kao slobodni djelatnici, a pomaže im ako imaju lokalne portugalske klijente. Ovisno o tome koliko dugo  planiraju ostati, portugalsko Ministarstvo iznosi različite programe viza, piše Insider.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'