Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Ovih pet koraka pomoći će vam da vaše tajice ostanu kao nove

Ovih pet koraka pomoći će vam da vaše tajice ostanu kao nove

Tajice su nam postale nezaobilazan komad u ormaru koji vrlo često spašava nervozu oko izbora odjeće, no budući da je riječ o nježnom materijalu, vrlo lako se i troše

VIDEO

Svi imamo onaj jedan par crnih tajica bez kojih jednostavno ne možemo živjeti. Tijekom godina ležerno odijevanje postalo je uobičajeno pa se više tajice ne nose samo za trening već i za svakodnevne kombinacije. Tajice se kombiniraju uz crne visoke čizme, sakoe, haljine ali i sportske majice. No, unatoč tome koliko su fleksibilne i rastezljive, nažalost nisu i dugovječne. Ovi savjeti pomoći će vam da vaše tajice što duže budu kao nove.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Roba za rad od doma 00:41

1. Izbjegnite pretjerano i nepotrebno pranje

Iako ovo ne zvuči baš higijenski, stručnjaci za tkanine i odjeću savjetuju da što manje perete odjeću, to će duže trajati. Test mirisa dobar je pokazatelj, pa ako se vraćate s joge ili trčite maraton, podrazumijeva se da su vaše tajice spremne za pranje. Ali ako ste se cijeli dan izležavali u kući, nemojte ih nakon toga baciti na pranje jer je to stvarno nepotrebno. Sve dok se ne znojite ili ne vježbate, tajice se mogu nositi još tri do četiri puta prije nego ih operete.

2. Pazite da ih pravilno tretirate

Kad ih odlučite oprati, imajte na umu nekoliko stavki. Preporučuje se korištenje deterdženta za pranje rublja koji neće istegnuti niti smanjiti tkaninu, posebno tijekom pranja. Uvijek perite pri niskoj temperaturi u hladnoj vodi i na laganoj centrifugi. Možete čak i koristiti vrećicu koja sprječava širenje tkanine. Uz to, preporučuje se i korištenje deterdženta za boje ili za crnu robu koji će omogućiti da vaše boje ostanu postojane.

3. Izbjegavajte omekšivače

To je osobito važno ako su vaše tajice izrađene od materijala kao što je poliester. Većina omekšivača sadrži silikon koji može smanjiti učinkovitost njihovih upijajućih svojstava koja oduzimaju vlagu. Ako želite ukloniti neugodne mirise, preporučuje se namakanje tajica u kupki od četvrt šalice octa i hladne vode 30 minuta prije pranja. Svojstva octa upijaju neugodni miris i bore se protiv bakterija, a ukloniti će i miris znoja.

4. Nikada ih ne sušite u sušilici

Kako biste osigurali da vam tajice budu i ostanu kao nove klonite se sušilice i umjesto toga osušite odjeću na zraku. Velika vrućina sušilice može 'iskriviti' pojedinačne niti vlakana s vaših tajica i oslabiti materijal, što dovodi do rupica u odjeći. 

5. Spriječite 'trošenje' tkanine

Trošenje tkanine se događa na područjima gdje se događa najviše trenja, pa ako svakodnevno trčite u tajicama, tkanina bi se mogla 'istrošiti' na unutarnjem dijelu nogu. Stoga pokušajte i takve dijelove održavati i 'njegovati' kako bi se tkanina što manje trošila, piše Real Simple.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku