Lifestyle

Komentari 0

Ovih šest stvari poboljšat će kvalitetu vašeg video poziva

Ovih šest stvari poboljšat će kvalitetu vašeg video poziva

Videopozivi su najbolja alternativa za komunikaciju licem u lice koja nam je sada ograničena, ali mnogima kamera i mikrofon na laptopu nisu dobri jer je rezolucija loša, a i zvuk. Stoga trebate uložiti u bolju opremu

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: PLAN NAKON IZOLACIJE: UMJESTO U AUTE - SVI BI TREBALI NA BICIKLE

Prije nego što su videopozivi postali nužni, oni su se obavljali s opremom koju je netko imao, primjerice na laptopu na kojem imamo kameru i mikrofon, piše New York Times.

POGLEDAJTE VIDEO:

No mnogima kamera i mikrofon koje imaju na laptopu nisu dovoljno dobri jer je rezolucija loša, a i zvuk. Stoga nekima za posao treba bolja oprema. 

Videopozivi su najbolja alternativa za komunikaciju licem u lice koja nam je sada ograničena, ali isto tako videopozivi mogu biti ne baš najbolji.  Ulaganje u malo bolju opremu može biti od koristi svima koji su na videopozivu svakodnevno zbog posla. 

Ono što vam treba za bolje iskustvo videopoziva:

1. Stalak za laptop i dodatna tipkovnica

Najbolji položaj za vašu kameru je malo iznad očiju, što je laskavije za vaš izgled, a bolje za vaše držanje. Možete složiti knjige kako biste podigli prijenosno računalo na odgovarajuću razinu, ali za bolju opciju, razmislite o postolju za prijenosno računalo. 

Ako vam je podizanjem prijenosnog računala teško koristiti tipkovnicu uvijek možete naručiti kompaktnu tipkovnicu.

2. Visokokvalitetna web kamera

Sa značajkama koje uključuju automatsko fokusiranje, automatsku korekciju svjetline i boje, vanjska web kamera nudi bolju kvalitetu videozapisa od ugrađenih kamera na mnogim računalima.

3. Slušalice koje blokiraju vanjsku buku

Možda se čini da nije u potpunosti potrebno, ali bežične slušalice mogu blokirati buku, spriječiti da ostali u sobi čuju vaš poziv i osigurati da ostale sudionike čujete jasno bez vanjske ili unutar kućne buke. 

4. Dobar mikrofon

Izvrstan dodatni mikrofon može uhvatiti vašu prirodnu toplinu glasu i pomoći ljudima s druge strane poziva da vas jasnije čuju bez smetnji i šuma.

5. Bolji ruter za internet ili set za umrežavanje

Loše internetske veze ili mala brzina mogu onemogućiti ili prekinuti vaše videopozive, pogotovo kada je više ljudi spojeno na Wi-Fi i koristi ga za posao. Sada je sjajno vrijeme da poboljšate kućni Wi-Fi.

Ako se vaš dom prostire na više razina ili imate područja s nedostacima u povezivanju, idealan je set za umrežavanje. 

6. Podesiva radna svjetiljka

Kao što fotografi koriste rasvjetu za snimanje svojih fotografija, tako vi možete upotrijebiti svjetiljku za dodatno svijetlo. 

Postavite svjetiljku pokraj i malo iza prijenosnog računala i stavite list bijelog papira na radni stol između vas i prijenosnog računala kako bi se lijepo odbijalo svjetlo. Svijetlo ne smije ići direkt na vaše lice.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: KONCEPT BUDUĆNOSTI: KUĆNA ANTI-AGE LED MASKA KOJA ŠTITI

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Najčitaniji članci