Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
36 komentara

Ovim kalkulatorom birate spol djeteta - pravo vrijeme začeća

Da bi znatiželjnim roditeljima život bio lakši i da ne bi morali koristiti tablicu, stručnjaci su napravili vrlo jednostavan online kalkulator baziran na staroj kineskoj metodi...

Foto: Dreamstime
36 komentara

Nema veće znatiželje kod budućih roditelja od toga hoće li njihovo dijete biti curica ili dečko. Ako je vjerovati staroj kineskoj metodi, spol djeteta moguće je odrediti tijekom trudnoće i to prema godištu majke i mjeseca kada je dijete začeto.

Ova metoda stara je oko sedam stoljeća, a spominje se i u zapisima iz kraljevske grobnice. Stare tablice po kojima se to računa nalaze se u Institutu znanosti u Pekingu.

TRADICIJA I BUNT Ovo su najpopularnija imena za djecu zadnjih 100 godina u nas

Da bi znatiželjnim roditeljima život bio lakši i da ne bi morali koristiti tablicu, stručnjaci su napravili vrlo jednostavan online kalkulator, a isprobati ga možete i na portalu BabymedOsim saznanja je li nerođeno dijete curica ili dečko, kalkulatorom se može izabrati i pravo vrijeme za začeće kako bi dijete bilo upravo spola kojeg želite.

Foto: babymed.com/screenshot

Spol djeteta moguće je predvidjeti na još neke načine

Prema nekim istraživanjima, moguće je predvidjeti spol djeteta po još nekim stvarima. Jedna od njih je i godišnje doba u kojemu je začeto. Prema istraživanju provedenom u Njemačkoj između 1965. i 1970. godine, začeća u rano ljeto najčešće rezultiraju rođenjem dječaka, a zimi - djevojčica. Studijom su obuhvatili 63976 rodilja. 

SMRZNUTI EMBRIJ Božićno čudo: Rodila se curica koja je začeta prije 25 godina!

Također, postoji vjerovanje da ako je trudnica pod velikim stresom, veće su šanse da će dobiti sina. Stres podiže razinu hormona stresa - kortizola, kao i testosterone. To pak utječe na određene promjene na jajašcu zbog kojih je lakše muškom spermiju prodrijeti u njega.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message