Lifestyle

Komentari 35

Ovo nikad ne smijete bacati u WC školjku - ulje, štapiće, kavu

Ovo nikad ne smijete bacati u WC školjku - ulje, štapiće, kavu

Iznenadili biste se što sve majstori nađu u cijevima zahodskih odvoda. Donosimo najopasnije predmete i namirnice kojima nikako nije mjesto u tom odvodu

Prije nego odlučite nešto baciti u odvod zahoda ili u sudopera stanite i malo promislite kako će se to ponašati u cijevima - hoće li se razgraditi, otopiti ili samo taložiti.

Ovih sedam stvari ne bacajte u odvode jer će ćete si samo stvoriti probleme i potrošiti novac na majstora, a niste trebali.

1. Ulje i mast

Ulja i masti se nakon kuhanja nikada ne smiju bacati u odvod sudopera ili u zahodsku školjku. Naime, nakon kontakta s hladnom vodom masnoća će se stvrdnuti i uzrokovati blokadu - začepit će vam odvod.

2. Štapiće za uši

Ako ih bacate u zahod, doći će do njihovog gomilanja u cijevima, a na njih će se pak naslagati drugi, manji otpad, dlake... - i evo problema.

3. Dječje pelene 

Gel unutar dječjih pelena ne može se otopiti. Umjesto toga, pelena će u doticaju s vodom još više nabubriti i začepit će vam odvod.

24sata

4. Higijenski ulošci

Ista stvar kao i s pelenama je i s higijenskim ulošcima - ni njima nije mjesto u zahodskoj školjci.

5. Vlažne maramice

One se neće u vodi razgraditi kao WC papir već će se nagomilavati u odvodu sve dok ga ne začepe, a tada će vam se sadržaj iz zahoda vraćati u kuću.

Petar Glebov/PIXSELL

6. Talog od kave

Mnogi ljudi ne znaju kamo bi s talogom od kave pa ga izliju u sudoper ili u zahod. No, to je loša ideja jer se talog može nataložiti u cijevima i blokirati protok tekućina.

7. Pijesak za mačke

Nikako nije dobro istresti iskorišteni pijesak od mačke u zahod, bolja ideja je smeće. Naime, u cijevima se mogu stvoriti grude tog pijeska i stvoriti probleme, savjetuje Bright Side.