Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1
Foto: Dreamstime_/ILUSTRACIJA
POSTARAT ĆE VAS

Ovo su 10 najčešćih pogreški koje se rade prilikom šminkanja

Prije nego krenete sa šminkanjem vrlo je bitno namazati kožu i njegovati je s odgovarajućom kremom, a zatim nanijeti podlogu za šminkanje. Vrlo svjetlo korektor istaknuti će podočnjake, zato ga ne koristite

 

1. Ne pripremate kožu prije nanošenja šminke

Prvo morate očistiti i uravnotežiti kožu kako biste uklonili ostatke i pročistili pore. Tada je vrijeme za podlogu. Podloge ne samo da pomažu da šminka traje već mogu dobro doći i za skrivanje malih mrlja.

Potrebno je samo nanijeti malenu količinu podloge/primera na dobro navlaženu kožu kako biste omekšali bore, smanjili pore i učinili da koža izgleda glatko, piše Brightside.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Goblin 01:28

2. Korektor koji je puno svjetliji

Kad želimo prekriti podočnjake ispod očiju, obično odaberemo svjetliju nijansu, misleći da će nam to učiniti čuda. No, upravo je suprotno. Zbog svjetlijeg korektora vaši podočnjaci još više dolaze do izražaja i vi izgledate još umornije. Ispravan način da sakrijemo naše podočnjake jest da koristimo korektor koji je malo svjetliji od naše boje kože. Nakon njega nanesite korektor koji je istog tona kao i vaša koža. 

3. Ne koristite četkicu za nanošenje pudera

Ako prstima nanosite puder to može izgledati baš onako kako ne želite. Osim toga, nije baš higijenski. Umjesto toga, odlučite se za četkicu s kojom ćete postići nježniji učinak na vašoj koži.

Morate biti oprezni prilikom nanošenja jer je to proizvod koji vašem tijelu daje jednolik ton i bit će osnovni sloj za ostatak vaše šminke. Na primjer, ako stavljate previše pudera, izgledat ćete kao da imate 'masku'. 

4. Korištenje proizvoda za matiranje

Tekući puder, korektori i puder za matiranje dizajnirani su kako se vaša T zona (čelo, nos i brada) ne bi sjajila. Ali ako ih koristite u drugu svrhu ili se ne primijene na pravi način, smanjit će sjaj vašeg tena i neće vam dati onaj dobro odmorni izgled. Štoviše, oni će naglasiti sve bore na vašoj koži.

Pobjednička boja: 10 make-up stilova sa zlatnim sjenilom
Pobjednička boja: 10 make-up stilova sa zlatnim sjenilom

Ove se vrste proizvoda obično preporučuju za masnu kožu i trebaju se nanositi samo na T-zonu. Ako imate suhu ili normalnu kožu, bolje ih je izbjegavati.

5. Koristite previše sjaja

Možda je lijepo i pomaže nam da se istaknemo, ali sjaj i šljokice trebaju se primjenjivati ​​samo iz pravih razloga. Palete i boje koje su previše sjajne ističu teksturu naše kože, pa ih izbjegavajte koristiti na mjestima s borama ili podočnjacima.

young beautiful woman apply a lip gloss on her lips on white background

Sjajna sjenila čine vaše podočnjake još vidljivijima. Ista se stvar događa s našim ustima, sjajila i ruževi sa sjajem istaknut će bore i linije u tom području.

6. Pretjerivanje s bronzerom

Ako pretjerate s bronzerom nećete nimalo izgledati prirodno niti svježe. Nanosite ga postepeno, dok ne postignete željeni učinak. Treba ga nanositi na sljedeća područja: ispod linije kose, preko obraza i rubova nosa i na bradu.

7. Previše maskare na donje trepavice

Maskara nam je najveći saveznik kada želimo uljepšati pogled i proširiti oči. Međutim, trebali biste biti oprezni kada ju nanosite na donje trepavice, jer to može učiniti bore vidljivijima.

Suprotno tome, trebali biste upotrijebiti pravu količinu proizvoda kako biste izbjegli da vam gornji kapak izgleda manje. U suprotnom ćete završiti s nakupinama koje vam mogu dati neuredan izgled.

Top savjeti kako njegovati kožu lica ako imate masnu T-zonu
Top savjeti kako njegovati kožu lica ako imate masnu T-zonu

8. Zanemarivanje obrva

Obrve se smatraju okvirom lica. Važno je pravilno ih oblikovati, kako ne bi na kraju izgledali umorno ili staro te bi trebali koristiti pravu nijansu, prema vašoj boji obrva. 

Korisni trik je češljati ih prema van, lagano ih povlačeći. Zatim nanesite malo gela. Odaberite olovku za obrve malo svjetlije nijanse od boje vaših obrva (izgledat će prirodnije i ne tako ukočeno), te ih ocrtajte kao da ih ispunjavate.

9. Nanošenje debelog sloja tuša za oči

Nanošenje tuša za oči jedna je od najtežih stvari kada je u pitanju šminkanje. Morate biti pedantni i imati mirnu ruku. Jedna od najčešćih pogrešaka je nanošenje debelog sloja tuša za oči, zbog čega će vaši kapci izgledati manji. Također nije preporučljivo nanositi tuš na donju liniju trepavica. Zbog toga je uvijek najbolje povući tanku crtu tuša.

10. Korištenje intenzivnih mat boja ruževa

Korištenje mat ruževa u bordo, smeđim ili tamnoljubičastim tonovima čini vas umornima i starima jer naglašava znakove starenja. Također, odaje efekt ispucalih usana, koji će se samo naglašavati kako vrijeme prolazi. Bolje je na usne nanijeti malo sjaja ili balzama u boji, piše Brightside.

Komentari 1
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti