Obavijesti

Lifestyle

Komentari 67

Ovom čovjeku password je promijenio život, svaki mjesec

Ovom čovjeku password je promijenio život, svaki mjesec
1

U trenutku najveće životne prekretnice, zbunjenosti i izgubljenosti, Mauricio Estrella sjetio se savjeta bivšeg šefa. Izabrao je password da promijeni svoj život. I uspio...

VIDEO

Mauricio Estrella došao je jedan dan na posao nervozan, živčan, znojan. Kasnio je. Žurio se. Imao je još 20 minuta do sastanka. U glavi mu se ponavljala jedna misao "Kako mi je to mogla napraviti?". Bio je u procesu bolnog razvoda. U tom trenutku računalo mu je javilo da mu je password istekao. Imao je malo vremena do sastanka, a pred sobom je imao prepreku tj. čisti gubitak vremena. Naravno, na poslu morate imati password s barem osam znakova, jednim velikim slovom, brojkom i ne smije se ponavljati. 

I tada se sjetio savjeta svog bivšeg šefa: Koristi password da promijeniš svoj život. Bio je bolno svjestan cilja koji treba postići, kojemu treba težiti jer je na emotivnom polju bio poprilično izgubljen. I tad mu je sinulo. Njegov novi password postat će: Forgive@h3r. Ili u prijevodu "Oprosti joj"

Password "Oprosti joj" morao je upisati nekoliko puta u danu, svaki put kad bi se kompjutor zaključao, punih mjesec dana. 

Taj jednostavni čin promijenio je način na koji je do tada razmišljao o bivšoj ženi, svom braku i depresiji u koju je sve više tonuo. Raspoloženje mu se drastično popravilo, a već krajem drugog tjedna osjetio je da je password postao manje efektan. Činilo mu se da joj je doista oprostio svaki put kada bi upisao "Oprosti joj". 

Nakon toga, shvatio je koliko password, odnosno mantra koju ponavlja svaki dan, može utjecati na njegov život, promijeniti ono što oduvijek želi promijeniti, a nije dovoljno jak, iscijeliti boli i potaknuti na nove ciljeve. 

Nakon mjesec dana, njegov password je postao Quit@smoking4ever (prestani pušiti zauvijek). Prestao je pušiti preko noći. 

Evo nekoliko Mauricijevih passworda i njihovih (ne)uspješnosti:

  • Save4trip@thailand (Štedi za put na Tajland) - tri mjeseca poslije bio je tamo. Put i smještaj platio je od ušteđevine.
  • Eat2times@day (jedi dva puta dnevno) - nije uspio, još uvijek ima problema s kilogramima.
  • Sleep@before12 (lezi spavati prije ponoći) - uspio je.
  • Ask@her4date (pozovi je na spoj) - uspio je. Zaljubio se ponovno.
  • No@drinking2months (nemoj piti dva mjeseca) - uspio je i osjeća se puno bolje.
  • Get@c4t! (nabavi mačku) - uspio je. Ima prekrasnu mačku.
  • Facetime2mom@sunday (razgovaraj s mamom preko Facetime nedjeljom) - uspio je. Priča s mamom svaki tjedan.
  • Save4@ring (štedi za prsten) - to je njegov posljednji password, za koji je siguran da će mu promijeniti život. 

Mauricio je shvatio da mu password doista može promijeniti život ako to "odigra" kako treba. Sada nestrpljivo čeka svaki mjesec kako bi ga promijenio u nešto novo što želi učiniti. Ovu metodu koristi već dvije godine i podijelio ju je sa svojim prijateljima i obitelji. Riječ je o malim navikama, ali onima koje mogu imati veliki utjecaj na njegov život. I zato je to odlučio podijeliti s cijelim svijetom.

Njegovu cijelu ispovijest možete pročitati na HuffingtonPostu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto
'AS' U RUKAVU

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto

Ud je izgubio 2014. nakon infekcije, a onda su mu ga liječnici prišili na ruku. Tamo je 'rastao' čekajući operaciju. Većinu vremena ga je skrivao u dugim majicama, a nekad bi mu i 'ispao'

Ova četiri horoskopska znaka su najodaniji i najiskreniji prijatelji
ČUVAJTE IH

Ova četiri horoskopska znaka su najodaniji i najiskreniji prijatelji

Pravi prijatelji nezamjenjivi su ljudi u našim životima, a kako se kaže, ako imate i samo jednog, pravi ste sretnici. Evo koji horoskopski znakovi su najodaniji prijatelji
Zasjenila sve na svadbi: 'Nisam kriva što imam ogromne grudi'
NIJE IH SE TRUDILA SAKRITI

Zasjenila sve na svadbi: 'Nisam kriva što imam ogromne grudi'

Vjenčanje je prigoda koja ima posebna pravila odijevanja, no neki ipak pretjeraju. Naročito kad je riječ o uskim, kratkim haljinama od čipke i prozirnih materijala