Lifestyle

Komentari 0

Pantone je predstavio dvije nijanse koje će obilježiti 2021. godinu - boje snage i optimizma

Pantone je predstavio dvije nijanse koje će obilježiti 2021. godinu - boje snage i optimizma

Svake godine u prosincu institut za boje Pantone predstavi nijansu koja će obilježiti novu godinu. Svoja predviđanja stručnjaci iz instituta temelje na trenutnim trendovima i socioekonomskim uvjetima

S obzirom da pandemija još uvijek ne staje i da nam je promijenila živote iz korijena, polako smo se počeli navikavati na ovo 'novo normalno' što znači da su nam kuhinje postale uredi, dnevne sobe učionice, a nekima su dnevne i spavaće sobe postale sve od navedenog. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Kada bismo mogli izabrati jednu boju koja bi predstavila ovu godinu većina nas bi izabrala neku tmurnu boju. No kada pogledamo malo bolje, nova godina nam ubrzo dolazi, a s novom godinom za neke stižu i promjene. Stoga je institut za boje Pantone odlučio predstaviti dvije nijanse boja koje će obilježiti 2021. godinu, a njihov izbor zaista je iznenadio i oduševio mnoge jer bi ove boje mogle u potpunosti osvježiti vaše 'tmurne' radne prostore.

U trendu za 2021. najavljuju nježno sivu i žutu.

Nježno sivu nijansu Pantone je nazvao Ultimate Gray, a drugu, svjetlo žutu, Illuminating. Siva je opisana kao ona koja je sastavljena od čvrstih elemenata koji su vječni i pružaju snažne temelje, primjerice šljunak na plaži, dok žuta označava nešto što je živahno, optimistično, prožeto sunčevom energijom. Obje su blage i umirujuće te vrlo dobro funkcioniraju samostalno, ali i zajedno.

Nijanse koje se čine posve suprotnima, namjerno su odabrane kako bi se stvorila ravnoteža 'snage' i 'optimizma', dvije karakteristike koje su nam više nego ikada potrebne u nadolazećoj godini.

No ovo nije prvi put da je Pantone odabrao dvije nijanse za nadolazeću boju godine. Ljubitelji ovog dizajna možda se sjećaju kako je i 2016. godine tvrtka odabrala i nježno plavu nijansu pod nazivom Serenity i ružičastu pod nazivom Rose Quartz, rumenilo ružičastu. 

No pravo pitanje je jeste li vi spremni na promjene? Jeste li spremni kombinirati ove dvije boje u svom domu? 

Mi smo pronašli dva primjera kako da iskoristite svaku od ovih boja:

1. Obojite vrata u nježno žutu

Pantone ističe da se ove dvije boje ne moraju koristiti u jednakom omjeru u dekoru. Njihova preporuka je da obojite ulazna vrata nježno žutom nijansom. 

- Bojanje ulaznih vrata svijetlo žutom prenosi toplu dobrodošlicu i dobro raspoloženje - objašnjava Pantone.

2. Dizajnirajte kuhinju s moćnom sivom

Budući da Ultimate Gray predstavlja prirodne boje koje nikada neće izaći iz mode, možete biti sigurni da s tom bojom za kuhinju nećete pogriješiti.  Razmislite o bojanju zidova ili ormarića u vašoj kuhinji. Kako biste još podignuli atmosferu dodajte žute ukrase ili žute kuhinjske krpe, piše Real Simple.

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU PRVOG HRVATSKOG DIY SHOWA ‘PILAJ PO SVOM’:

Najčitaniji članci