Obavijesti

Lifestyle

Komentari 17

Pawsome: Lampa i krevet za psa kod nas su jedan proizvod

Pawsome: Lampa i krevet za psa kod nas su jedan proizvod

Marina (30) i Anja (32) udružile su snage i stvorile namještaj za ljubimce koji ne treba skrivati. Mačji zahod je ujedno i moderan stolić za dnevni boravak a krevetić za psa u samo nekoliko poteza postaje sjenilo za lampu

VIDEO

Brend Pawsome nudi potpuno drukčiji dizajn namještaja za ljubimce i njihove ljude. Mačji zahod ujedno je stolić za dnevni boravak bezvremenskog izgleda, a pseći krevet u nekoliko poteza postaje moderno sjenilo za lampu. Iza ove ideje stoje arhitektica Marina Šimac (30) i građevinarka Anja Perkov (32) iz Zagreba, koje su spojile ljubav prema njuškama i dizajniranju namještaja.

Rade u struci i bave se interijerima i arhitekturom, a Pawsome je za sada hobi koji ih iznimno usrećuje.

- Na ideju smo došle spontano, kad smo kao vlasnice ljubimaca počele osmišljavati rješenja pet friendly namještaja za svoje stanove nezadovoljne dizajnerskom ponudom na tržištu. Tako smo se prije oko dvije godine počele baviti razvojem Pawsome priče, koja je prije godinu dana ugledala svjetlo dana - priča Marina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Namještaj za ljubimce iznimno je popularan posljednjih nekoliko godina, ali u moru brendova Pawsome se ističe po multifunkcionalnosti, estetici i dizajnu.

- S obzirom na to da se sve izrađuje ručno po narudžbi, od kvalitetnih materijala, malo teže konkuriramo s cijenama, ali nama je to u redu jer u konačnici želimo da nas percipiraju kao dizajnerski brend, a za to je potrebno vrijeme - kaže Marina i nastavlja ističući kako cijeli kreativni proces prolazi kroz njihove ruke.

- Sav dizajn je naš. Sve uzorke, materijale, spojeve i krojeve same dizajniramo i detaljno razrađujemo, a u procesu projektiranja konzultiramo se sa suradnicima o izradi kako bi u konačnici proizvod bio baš ono što želimo. Naravno, veliku ulogu imaju dlakavci, koji testiraju prototipe i daju nam konačno odobrenje. Tad znamo da smo dobre u onom što radimo - pojašnjava arhitektica.

Svi proizvodi brenda Pawsome nastaju u domaćoj proizvodnji, a namještaj izrađuju od recikliranog drva.

- Sva proizvodnja je u Hrvatskoj i surađujemo s mladim obrtnicima jer nam je to od starta bilo vrlo važno. Maja Blažek ima brend Lollipop i podrška nam je u tekstilnom dijelu, a stolar Željko Stipeč vjerno nas prati (i trpi) u našim posebnim zahtjevima u izradi namještaja - kaže.

Krenule smo od toga da naša ciljana skupina ne moraju biti samo ljudi koji imaju ljubimce, jer dizajn je jednostavan i upečatljiv, pa ako netko želi kućicu za pse koristiti kao noćni ormarić, zašto ne, imamo i takvih narudžbi, priča Marina. Među ostalim proizvodima ističe se kolekcija jastuka koji funkcioniraju kao zasebni komadi. Posebno zanimljiv je Iko, koji može imati ulogu sjenila za lampu ili krevetića za ljubimca.

- Važno je reći da se bavimo dizajnom interijera i savjetovanjima koja nisu nužno u vezi sa životinjama, tako da se često bavimo dizajnom domova klijenata koji nemaju ljubimce - ističe Marina, vlasnica dviju maca.

U rad pokušavaju dodati i humanitarnu notu:

- Često na našim snimanjima sudjeluju i životinje iz udruga za udomljavanje i te nas suradnje posebno vesele. Nadamo se da ćemo u jednom trenutku u većoj mjeri moći sudjelovati u pomaganju onima kojima je to najpotrebnije, zasad se to ostvarilo na manjim suradnjama kao što je ljetna kolekcija marama, od čije prodaje dio odlazi udruzi Indigo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru