Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pet trikova koji će vas spasiti od klizanja i prljavih patkica za kadu

Pet najboljih trikova s pištoljem za ljepilo: Vrijedi ih isprobati!

Neke vrste malog alata u kući mogu biti vrlo korisne, jer pomažu da brzo riješimo probleme ili kvarove koji bi nam inače oduzimali energiju. Evo nekoliko savjeta o tome kako si pomoći - vrućim ljepilom

VIDEO

Pištolj za vruće ljepilo spada u mali alat koji bi bilo dobro imati u svakom domu, jer može biti vrlo koristan u brojnim situacijama i uštedjeti vam dosta muke oko rješavanja nekih problema ili kvarova. Mary Mulroney, autorica na portalu Life as Mama izdvojila je 5 sjajnih trikova o tome kako vam može poslužiti, koji će vam zasigurno olakšati rješavanje stvari koje vam zadaju glavobolju: 

1. Neklizajuće vješalice 

- Jedna od najvećih frustracija povezanih s mojim garderobnim ormarom je činjenica da kad ga otvorim i pomaknem nekoliko vješalica da dođem do onoga što želim, pola stvari sklizne s vješalice. To je tako naporno, jer nakon toga sve stvari opet morate objesiti, a tko uopće ima vremena za to? - kaže. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 Umjesto toga, napravite vlastite neklizajuće vješalice i to uz pomoć pištolja za ljepilo: S obje strane vješalice na kojoj visi odjeća stavite vruće ljepilo u cik-cak uzorku, ili nekoliko točkica. Kad se osuši, navucite odjeću i ona sigurno više neće klizati s njih.

2. 'Kočnice' za papuče

Koliko god vam vunene čarape bile udobne i grijale vam noge, one mogu biti i pomalo opasne ako nemaju tvrđi džon koji ima zaštitu od klizanja. U protivnom, stalno ćete proklizavati jureći po stanu, uslijed čega lako može doći i do nezgode. 

Rješenje je vrlo jednostavno: Dodajte nekoliko 'zubaca' ljepila pištoljem za vruće ljepilo na džonove šlapa. Možete biti kreativni, pa njime ispisati ime svog djeteta, ili nešto nacrtati - učinak je isti.

3. Protiv proklizavanja prostirke  

Jeste li ikad kupili prostirku koja se kod kuće počela ponašati kao 'leteći ćilim', jer svako malo negdje otklizi? Naravno, nema ničega što bi ju zadržalo na ulaštenom parketu.

Ako ne odustajete od prostirke, dalje volite prostirku, samo izlomite pištolj za vruće ljepilo i stavite malo ljepila na dno. Ljepilo će djelovati kao hvataljke dok se trlja o pod i spriječit će njegovo kretanje.

4. Oznake ili ukrasi za vaze i staklenke

Ovo je zgodno za izradu ukrasnih staklenki za bombone ili kekse, ili ukrasne vaze za cvijeće. Vrućim ljepilom napišite na njih neke zgodne poruke, ili osmislite neke zgodne likove.

Kad se ljepilo osuši, jednostavno pobojajte staklenke kako bi dizajnerski dodaci došli do izražaja.  Tako možete ukrasiti i staklenke u kojima držite brašno, kavu i slično. 

5. Začepite rupice na igračkama za kadu

Igračke za kadu najčešće imaju malu rupicu na dnu, u koju uđe voda i dugo se zadržava u njima, tako da ih nikad ne možete dobro oprati i posušiti. To je vrlo nehigijenski, jer se dio vode zasigurno zadržava mjesecima unutra, pa se može stvoriti i plijesan.  

Da biste bili sigurniji u to da nisu štetne za djecu, začepite rupicu vrućim ljepilom.   .

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru