Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
8 komentara

Po domaće proizvode online: Pokrenuta stranica OPG2Go

Provjerene namirnice s Hrvatskih farmi i Jadrana, uvijek svježe voće i povrće, meso riba i morski plodovi na vašu adresu bi trebali stići unutar 24 sata

Foto: Promo
8 komentara

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Pametno i korisno: Na balkonu posadite špinat, rajčice i kelj

- Registrirati se može svatko tko ima OPG ili dozvolu za prodaju mesa, ribe i ostalih namirnica. Prilikom registracije odrađuje se provjera, kontaktira se prodavač i ako je sve uredu kreira se njegov profil na stranici - govori nam Dejan Grepo (33) koji je pokrenuo online stranicu OPG2Go na kojoj ćete moći naručiti namirnice hrvatskih OPG-ovaca, a oni će vam ih dostaviti izravno na vaša vrata. Razlog za osnivanje stranice, kako kaže Dejan, je pandemija virusa COVID 19.

ZABAVITE SE Neka vaš uskrsni stol bude još ljepši: Evo kako ga dekorirati

- I sam sam kronični bolesnik koji ima astmu te sam u rizičnoj skupini kojoj nisu preporučeni izlasci i odlasci u trgovinu, tržnicu i tako dalje, te živim s trudnom suprugom i malim djetetom. To bi nam uveliko olakšalo nabavku namirnica - kaže Dejan i dodaje da je OPG2Go zamišljen da funkcionira na području cijele Hrvatske.

Foto: Privatni album

- Svi koji imaju OPG, a i mesari, ribari koji imaju dozvolu, mogu se besplatno registrirati na stranicu i ponuditi svoje proizvode, namirnice za prodaju te minimalnu cijenu za narudžbu i dostavu. Kupac ima više filtera na stranici ovisno o vrsti namirnice (voće i povrće, meso, riba i morski plodovi) te odabir lokacije prodavača i područje dostave. Sve narudžbe su povezane za svakog prodavača posebno, tako da kupac ne može miješati stvari u košaricu od više prodavača nego svaki prodavač dobije zasebno svoju narudžbu. Postoji više vrsta plaćanja (kartično plaćanje, PayPal, gotovinsko...) i više vrsta dostave (besplatna dostava, hp dostava...) - objašnjava Dejan iz Splita koji se bavi turizmom na otoku Braču, a između ostalog programira i web stranice.

Provjerene namirnice s Hrvatskih farmi i Jadrana, uvijek svježe voće i povrće, meso riba i morski plodovi na vašu adresu bi trebali stići unutar 24 sata.

Foto: Privatni album

- Za početak dostave će obavljati sami prodavači koji i određuju područje dostave i minimalnu cijenu za narudžbu, a za u buduće postoji opcija da organiziramo i vlastitu dostavu od prodavača do kupca - kaže Dejan i dodaje da već ima registracija te da će kupci ubrzo moći koristiti ovu stranicu. Također, nada se da će se ova usluga održati i kada situacija s korona virusom završi.

IZ REKE PORED KOPRIVNICE Umjetnica za pisanice: Andreja za bojanje jaja osvojila srebro

- Pošto se puno toga mijenja zbog situacije nastale radi pandemije Covid 19, nadam se da će ovo biti jedna dobra ideja i usluga nastala u toj situaciji koja će uvelike olakšati kupnju i prodaju osnovnih životnih namirnica, a i dati priliku malim proizvođačima da plasiraju svoje proizvode na tržište te se zbog toga nadam da će funkcionirati i u budućnosti - rekao je za kraj Dejan.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Namirnice koje ne treba čuvati u hladnjaku: Čokolada, med...

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA - kuhar Ivan Pažanin:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message