Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pokazala jednostavan način za spas od ispucalih vrhova u kosi

Pokazala jednostavan način za spas od ispucalih vrhova u kosi
3

Ovo je vrlo lak i jednostavan način za podrezivanje nekoliko ispucalih vrhova. I to je stvarno nešto što svatko može učiniti. Trebaju vam vrlo oštre škare kako biste uspješno uklonili oštećene vlasi

VIDEO

Ovaj trik može riješiti probleme s ispucalim vrhovima za samo 10 sekundi. Nitko ne voli oštećene vlasi i zbog njih kosa može izgledati nezdravo, i često imate osjećaj da ih je nemoguće ukloniti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ukrajinka Alla Perkova (38) skoro 30 godina nije šišala kosu: 'Muž mi ponekad pomaže češljati se' 01:13

Srećom, postoji jednostavan trik koji pokazuje kako ukloniti te ispucale vrhove bez potrebe da potrošite hrpu novca u salonu. U videu na društvenim mrežama Stefanie Williams dijeli jednostavnu tehniku podšišavanja vrhova kod kuće. Stefanie četka svoju ravnu kose, potom ju razdvaja na pramenove i uvija ih. Uvijanjem dijelova kose ispucali vrhovi počinju stršiti, a zatim koristi škare kako bi odrezala te zalutale dlačice. Otkako je podijelila ovaj savjet za uklanjanje vrhova, njezin je video dobio milijune pregleda i stotine tisuća lajkova.

Muku mučite s puštanjem kose? Ovi trikovi će spriječiti pucanje na vrhovima i postat će bujnija
Muku mučite s puštanjem kose? Ovi trikovi će spriječiti pucanje na vrhovima i postat će bujnija

- Ponovite sve i radite ovo svaka 3 tjedna - kaže.

Prema riječima stručnjaka i frizera, postoji nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir prije nego što ovo isprobate sami.

@stefanie_williams Stop split ends & means hair won’t break off so easily, trick my mum told me 🥰Curly hair straighten it first ❤️ #hairtut #chopshop #fyp ♬ Like That X Sunday Best - rapidsongs

Djeluje li ova tehnika od 10 sekundi?

1. Vrijedi pokušati

Ovo je vrlo lak i jednostavan način za podrezivanje nekoliko ispucalih vrhova. I to je stvarno nešto što svatko može učiniti.

- Ovo je sjajan način da učinite kosu malo zdravijom. Ono što mi se sviđa kod uvijanja kose je to što omogućuje da kraći pramenovi iskoče, pa podrezujete samo minimalnu količinu odjednom, umjesto da režete ravno preko cijelog dijela - prema profesionalnoj frizerki, Helen Reavey. Ako odlučite isprobati ovaj trik, imajte na umu da nije zamišljen kao stvarna frizura koja daje oblik i volumen.

Obojite sijedu kosu bez odlaska frizeru: Upute kako to napraviti
Obojite sijedu kosu bez odlaska frizeru: Upute kako to napraviti

2. Znajte da kosa ima varijacije 

Dok jedan stilist misli da je ovaj trik dobra ideja za isprobati, pogotovo ako očajnički i na brzinu želite zdravu kosu, ne slažu se svi.

- Jedini razlog zašto ne bih preporučila ovu tehniku je taj što će duga kosa imati neke varijacije od tjemena do vrhova u odnosu na normalno trošenje - kaže Shelly Aguirre, stilistica.

3. Provjerite jesu li škare dovoljno oštre

- Kako biste doista odrezali vrhove, trebat će vam vrlo oštre škare kako biste osigurali da se ispucali vrhovi uklone, a ne da zapravo uzrokuju još više štete - predlaže Aguirre. Iako vam svakako trebaju pravi alati za šišanje vlastite kose, zato je posjet profesionalcu idealan.

4. Koristite prave škare

Dok profesionalne škare doista čine razliku, sljedeća najbolja stvar koju bi mogli imati kod kuće su škarice za nokte ili obrve. Ove škare su oštre i male, za bolju kontrolu.

- Kuhinjske škare obično su velike i tupe, što ponekad može više oštetiti vrhove ili slučajno previše odrezati. Dakle, pokušajte pronaći oštriji i manji par ako možete - kaže Reavey.

5. Redovito šišanje i dalje je najbolja opcija

Iako je istina da će ispucali vrhovi nastaviti pucati, ovaj problem treba rješavati redovitim odlaskom kod stručnjaka. Redovitim šišanjem kosa će postati dulja i zdravija. Za dugu kosu posjetite frizera svakih 12 tjedana, posebno ako želite da vam izraste još dulje; za kraću kosu posjetite svog stilista svakih 6-8 tjedana, donosi YourTango.

'Isprobala sam trik za kovrče i sada izgledam kao Ace Ventura'
'Isprobala sam trik za kovrče i sada izgledam kao Ace Ventura'
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj