Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pokazala koliko su četke za kosu prljave: Redovito ih čistite, leglo su prljavštine i bakterija

Pokazala koliko su četke za kosu prljave: Redovito ih čistite, leglo su prljavštine i bakterija

Prljave četke za kosu su plodno tlo za skupljanje prašine, bakterija, grinja i proizvoda za oblikovanje kose. Zato ih treba prati barem jednom mjesečno kako bi kosa bila zdravija i manje se mastila

VIDEO

Viralni video od jedne žene postao je viralan na TikToku kada je pokazala koliko prljavštine se može skrivati na neopranim četkama za kosu, što je potaknulo val rasprava o zdravlju kose i vlasišta.

POGLEDAJTE VIDEO: Krave koje vole četkanje

Pokretanje videa...

Kakvo muuživanje: Ove dlakave krave vole da ih se četka od petka do petka VIDEO

Nakon što ju je inspirirao TikTok video koji je napravio profil @unitfour4, u kojem stoji da masnu kosu uzrokuju prljave četke, korisnica po imenu @everything_tidy na TikToku odlučila je testirati tu teoriju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sve četke sam stavila u umivaonik i ostavila ih da se natapaju u vodi. U toplu vodu sam stavila i šampon jer nije bilo navedeno što je ona koristila - rekla je u videu, koji ima više od 4,5 milijuna pregleda. Nakon sat vremena žena se vratila provjeriti umivaonik i imala je što vidjeti - voda je bila mutna i smeđe boje.

10 savjeta kako da sudoper uvijek bude kao nov: Pomažu maslinovo ulje, soda, ocat...
10 savjeta kako da sudoper uvijek bude kao nov: Pomažu maslinovo ulje, soda, ocat...

- Dame, ne zaboravite oprati četke za kosu - naglasila je.

Stručnjaci su rekli da nakupljanje prljavštine na četkama za kosu može utjecati na zdravlje vlasišta i kose. Naime, prema Bridgette Hill, trihologinji i stručnjakinji za kosu, prljave četke za kosu su 'plodno tlo za skupljanje prašine, bakterija, grinja i proizvoda za oblikovanje kose'.

- Razmislite o tome koliko često perete kosu i ponovno stavljate istu prljavu četku na svoje vlasište kose. Kao da ponovno kontaminirate okoliš koji je upravo očišćen - rekla je Hill. 

Hill je dodala i kako korištenje neoprane četke za kosu može negativno utjecati na sebum, prirodno hidratantno ulje vlasišta i kose kojeg proizvode žlijezde lojnice.

- Četkanje pomaže u distribuciji sebuma. Naime, neočišćene četke šire bakterije, kontaminiraju vlasište i kosu nakupljenim starim proizvodima, šire bakterije na bazu vlasišta što dovodi do zagušenja i upale, a to pogoršava neželjene simptome i stanja vlasišta - rekla je.

Neoprane četke za kosu također mogu dovesti do kronične upale, iritacije i moguće infekcije. Ljudi bi trebali prati četke za kosu barem jednom mjesečno, kažu stručnjaci

Michele Pritchard, vlasnica i osnivačica Michele Pritchard Hair, podijelila je video u studenom 2020. u kojem pokazuje kako pravilno očistiti četku.

- Upotrijebite šampon da ih očistite. Preporučujem nanijeti malu količinu na mekanu četkicu za zube i istrljati s vodom - rekla je Pritchard.

Prvi korak za pravilno čišćenje je uklanjanje kose s četke dok je ona još suha prije nego što zdjelu ili sudoper napunite vodom. Zatim umočite malu četkicu za zube u vodu i nanesite količinu šampona veličine graška na četkicu. Istrljajte četku za kosu četkom za zube, ali nemojte namakati četke u vodi, rekao je Pritchard.

- Mogli biste uništiti ručku i glavu četke ako ih natopite, jer se voda neće do kraja osušiti - dodala je. Nakon ribanja, isperite četkicu za zube, a zatim njome provjerite je li sav šampon uklonjen s četke.

Koliko često treba prati kosu?
Koliko često treba prati kosu?

Konačno, Pritchard je rekla da čistu četku za kosu položite na ručnik da se osuši.

- Okrenite ih tako da drška četke bude nagnuta dijagonalno. To će pomoći da se četka ravnomjernije osuši i da voda ne sjedne na ručku - zaključila je Pritchard, piše Insider.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku