Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Poljubac spaja duše, a mozak nađe usne u mraku

Poljubac spaja duše, a mozak nađe usne u mraku
1

Tajna poljupca Francuzima simbolizira spajanje duša, a Rusi poljubac na vjenčanju smatraju prvom pravom potvrdom braka te spajanje tijela

VIDEO

Nitko ne zna tko se u povijesti prvi poljubio, no taj izraz ljubavi, bliskosti i prijateljstva neizostavan je dio života. Roditeljskim poljupcima počinje život, nastavlja se kroz prve puse simpatijama, a vrhunac doživljava u ljubavnim odnosima. I naš mozak predodređen je za ljubljenje. U njemu se nalaze neuroni, koji omogućuju pronalazak partnerovih usana u mraku. Za Francuze je poljubac "spoj duša", a to je u prijevodu - francuski poljubac.

1. LIJEPA CURA I BIJELI ZUBI DOBIJU PUSU
Poljubite li nekoga tko ima istu boju kose kao vi, poljubac će biti strastveniji, tvrde neki stručnjaci. No dokazano je da muškarci rado ljube žene atraktivna izgleda, a žene muškarce lijepih i bijelih zubiju.

2. POLJUBAC U BAJCI DONOSI NOVI ŽIVOT
U bajkama poljubac ima transformacijsko i dublje značenje. Snjeguljicu i Uspavanu ljepoticu iz začaranog sna probudio je poljubac, a žabu pretvorio u princa. Poljubac ovdje znači ponovno rođenje.

3. MACE SE LJUBE NOSOM, PUŽEVI TICALIMA
Znanstvenici drže da je potreba za ljubljenjem naučena ili instinktivna. Životinje se ljube instinktivno. Majmuni se ljube u usta, ptice diraju kljun, puževi ticala, a mace mjaučući trljaju noseve.

4. RIMLJANI SE LJUBILI OD GLAVE DO PETE
Stari Rimljani su se pozdravljali poljupcem, a mjesto gdje su poljubili znanca odavalo je razinu poštovanja koju su osjećali prema njemu. Ljubili su se od glave do pete.

5. USNE U SNU UNOSE NOVI DUH U LJUBAV
U snovima se ljubljenje često povezuje s preporodom, transformacijom te oživljavanjem ljubavi ili veze dodirom usana. To se, međutim, odnosi samo na snove s ljudima u koje smo zaljubljeni.

6. POLJUBAC NA VJENČANJU SPAJA TIJELA
Rusija je navodno prva zemlja koja je uvela poljubac u obred vjenčanja. Vjeruje se da prvi bračni poljubac utjelovljuje izjavu “dva tijela, jedna duša”. U starom Rimu ljubili su se nakon obreda i time “zapečatili ugovor”.

7. ESKIMI NE TRLJAJU NOSEVE
Prvi istraživači koji su posjetili Arktik u svijet su prenijeli saznanje da se Eskimi ljube trljajući noseve. No zapravo se ljube tako da prislone nos i usne o kožu te lagano dišu. Pusa se zove kunik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa