Obavijesti

Lifestyle

Komentari 31

Pomlađivanje kože oko očiju: Retinol i kofein smanjuju bore

Pomlađivanje kože oko očiju: Retinol i kofein smanjuju bore
3

Trljanje očiju i grubo skidanje šminke rasteže kožu i uzrokuje bore, a doskočiti im možete kremama na bazi kofeina i peptida. S kremama je najbolje početi u 30-ima

VIDEO

Koža oko očiju puno je tanja nego ostatak lica zbog čega lako puca, a sve zbog malog broja žlijezda lojnica na tom području. One vlaže kožu, ali pošto ih ima manje nego drugdje, ne čine to dovoljno dobro. Također, njihova se funkcija s godinama dodatno smanjuje. Upravo zbog toga to osjetljivo područje zahtjeva posebnu njegu. 

S kremama treba početi u 30-ima

S kremama za njegu oko očiju najbolje je početi u ranim 30-ima, dok se ženama koje imaju suhu kožu preporučuje u ranim 20-ima. Njihova koža teže zadržava vlagu zbog čega je i sklonija borama, tvrde dermatolozi. 

Odaberite pravi sastojak

Za područje oko očiju najbolje su kreme na bazi kofeina, peptida, antioksidansa i silikona. Kofein pomaže u stezanju kapilara i smanjuje natečenost, peptidi potiču proizvodnju kolagena, antioksidansi smanjuju oštećenja, dok silikoni zaglađuju površinu. Pomažu i kreme koje posvjetljuju kožu i time vizualno pomlađuju područje oko očiju, piše The Huffington Post. 

Bore

U obnovi kože pomažu kreme s retinolom koji uklanja mrtve stanice, zaglađuje bore i potiče proizvodnju kolagena zaduženog za elastičnost. Kremu za područje oko očiju najbolje je držati u hladnjaku. Ohlađena krema će ublažiti natečenost, a aktivni sastojci će zagladiti bore. 

Thinkstock

Podočnjaci

Ublažiti ih mogu kreme s vitaminom C, B3 i K te kojičnom kiselinom jer brišu tragove umora i daju koži zdravi izgled. Vitamini potiču proizvodnju kolagena i povećavaju elastičnost kože, dok kojična kiselina izbjeljuje mrlje. 

Natečenost

Kreme na bazi kofeina i krastavaca najbolje su za natečeno područje, piše Allure.

Navike koje izazivaju bore

Trljanje očiju

Trljanje očiju može izazvati pucanje kapilara na vjeđama i ispod očiju, a to pospješuje starenje i ostavlja neugodne crne tragove. Ono rasteže kožu i utječe na njezinu elastičnost. 

Grubo skidanje šminke

Grubi pokreti pri uklanjanju šminke s očiju rastežu kožu i smanjuju njezinu elastičnost. To pospješuje njezino pucanje i preuranjenu pojavu bora. 

Fotolia

Sunce

Sunčeve zrake oštećuju kožu i izazivaju bore. Pretjerana izloženost suncu ubrzava starenje, stoga se preporučuje nositi sunčane naočale i koristiti kreme sa zaštitnim faktorom bez obzira na godišnje doba. 

Pušenje

Pušenje potiče razvoj slobodnih radikala koji smanjuju razinu elastina i kolagena u tijelu. Ova navika isušuje kožu zbog čega koža oko očiju brže puca. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti