Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
210 komentara

'Popljuvali' je: Ustajem u 4:30 da suprugu napravim doručak

Brooke Smith pokrenula je žestoku reakciju na Facebooku svojom objavom te je bila prisiljena braniti svog supruga i to što on 'ne pomaže dovoljno' objašnjavajući da njoj taj režim odgovara

210 komentara

'Uvijek se prvo pobrinem da svi imaju spakiran ručak, da im je pripremljena odjeća koju će nositi, ne samo djeca već i muž, da se suđe pere u perilici... Ponekad to znači da legnem u ponoć, ponekad ranije, no ustajem uvijek u 4 i 30 ujutro kako bih suprugu napravila  doručak i kavu, kako bih imala vremena napraviti si frizuru i srediti se te da uživam u malo mira prije nego se djeca probude.'

Kućanica Brooke Smith | Autor: Facebook Foto: Facebook

Ta je objava domaćice Brooke Smith iz australskog Brisbanea izazvala pravu lavinu komentara na Facebooku, a velik broj ljudi ju je optužio da živi kao kućanica iz 1950-ih te da je rob muža, djece i kuće za što si je sama kriva.

IZ LIJENOSTI ILI NEMARA Iritantne stvari koje 99 posto muškaraca radi, a žene 'lude'

'Sretna majka znači sretno kućanstvo. Treba to raditi čak i kad vam se ne da, jer će vam već sljedeći dan biti drago da jeste' nastavila je Brooke objašnjavati u grupi 'Mums Who Cook, Clean and Organise'.

Kućanica Brooke Smith | Autor: Facebook Foto: Facebook

Objasnila je kako njen suprug radi od pet do šest dana u tjednu kao građevinar, što je fizički vrlo iscrpljujuć posao te čini sve kako bi mu olakšala život, piše Daily Mail.

U nekoliko minuta nakon objave njen je post potaknuo žustru diskusiju, a dok su je neki pohvalili zbog predanosti kućanstvu i obitelji, nazivajući to 'impresivnim', drugi su je nazvali staromodnom, antifeministicom, pa čak i glupom. 

Kućanica Brooke Smith | Autor: Facebook Foto: Facebook

- Moja mama je to sve radila za mog tatu, ali on je rođen 1931., a ona 1929. Živimo u 2020. Moj muž si sam pere veš, a djeca si sama rade doručak - jedan je od komentara.

NEMA IZNIMKE Psiholozi otkrivaju probleme s kojima se bore baš svi parovi

Druga je dodala: 'Ne, žao mi je ali ne. Jako lijepo od tebe da imaš volje to sve raditi, ali što ih time učiš?'.

Kućanica Brooke Smith | Autor: Facebook Foto: Facebook

Ona sprema, on ide u teretanu

Većina komentatora joj je počela davati savjete i sugestije kako bi trebala podijeliti posao s mužem te djecom, jer je ovako njihov rob i djecu ne uči ideji 'ravnopravnog partnerstva'.

- Ali čista kuća meni znači čist mozak. Ako nama ovo odgovara, zašto vama to tako smeta? - napisala je Brooke, iznenađena negativnim komentarima. 

Brooke ima četvero djece i priznaje kako njen muž ne radi ništa po kući, jer ga posao iscrpljuje. U svoje slobodno vrijeme, on je i trener u obližnjoj teretani, gdje provodi pet večeri u tjednu.

- Mi imamo super odnos i vjerujem da naša kućna dinamika ima važnu ulogu u tome - objasnila je Brooke, čije najmlađe dijete ima devet mjeseci, a ima i dvogodišnjaka, trogodišnjaka i šestogodišnjakinju te doista pune ruke posla. Osim što je majka i kućanica, Brooke je važno da i izgleda dobro te veliku pažnju posvećuje vježbanju, šminkanju i frizuri.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message