Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Lampice na bor postavite okomito, tako se neće zapetljati

Postavite lampice na najbolji način: Ovako se neće zapetljati

Lampice treba prve stavljati na bor, ali većina nas postavljala ih je vodoravno na drvce i omotovala oko njega. Profesionalni dekorateri kažu da postoji pametniji način

VIDEO

Postavljanje lampica na bor nije nimalo jednostavan posao, ako uzmete u obzir činjenicu da ih nakon blagdana treba - skinuti. Naime, vrlo je važno postaviti ih tako da žicu na kojoj su obješene ne zapetljate, jer ih inače nećete moći skinuti tako da ih sačuvate za iduću godinu. Rješenje je, zapravo, vrlo jednostavno.

POGLEDAJTE VIDEO: Imanje obitelji Salaj lani je izgledalo kao imanje iz bajke

Pokretanje videa...

01:18

Želite li postaviti lampice tako da poslije sa skidanjem nema problema, postavite ih - okomito. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Trik je ići sa žicom gore-dolje, a ne oko drvca - kaže David Stark, suvlasnik Avi Adler, brooklynske tvrtke za organizaciju proslava. .

Ako trebate dokaze da je ovo najbolje rješenje, tu metodu podupiru i dekoratori iz Rockefellerovog centra u New Yorku.

- Uz postavljanje lampica okomito lakše je stvoriti i unutarnji sjaj i trodimenzionalnost drvca  koju inače nije moguće postići na drugi način  kaže David Murbach, voditelj odjela Centra za organizaciju vrtova. 

Evo kako postaviti lampice na božićno drvce:

Prije svega, procijenite koliko lampica trebate za svoje božićno drvce. Jedno od pravila kaže da vam za svakih 30 centimetara stabla treba u prosjeku 100 lampica (dakle, za stablo koje je visoko oko metar trebali biste oko 300 lampica), no možete ih postaviti manje, ili više, ovisno o tome kakav ugođaj želite. 

Prije postavljanja raspetljajte žicu i uključite žaruljice, kako biste vidjeli jesu li ispravne. Ostavite ih upaljene dok ih postavljate na drvce, kako biste lakše primijetili ako ih negdje niste postavili dovoljno. 

Ako ih postavljate okomito, podijelite drvce u mislima okomito u tri dijela i nižite svjetla po dijelovima. Započnite od dna, pa isprepletite svaku žicu između grana do vrha stabla i natrag. 

POGLEDAJTE U VIDEU KAKO SLOŽITI LAMPICE OKOMITO:

Ako ih postavljate vodoravno, što je češća metoda zbog tradicije, opet počnite od dna i kružite oko drvca.  Pokušajte izbjeći bilo kakav očit uzorak ili spiralu; želite da svjetla izgledaju kao zvjezdice koje su 'pale' na stablo, a ne umjetno namještena svjetla.

U oba slučaja, dio lampica postavite u unutrašnjost drvca, između grana, a dio na vrhove, kako biste dobili osjećaj dubine. Nemojte spajati žice sa lampicama, odnosno neka ne prelaze jedna preko druge. 

Ako vaša svjetla ne vise točno tamo gdje želite, nemojte žicu skidati, pa motati ponovo: Jednostavnije je uzeti malo obične žice i ovu s lampicama podići, pa ju pričvrstiti za granu. Kad dođete do kraja, krajeve žice 'upetljajte' u dubinu drvca, kako ne biste zapeli za kraj i pali preko njega, piše portal Real Simple.  

Ako imate grane koje vise i ne uklapaju se s ostatkom drvca, razmislite o tome možete li neke od njih odrezati, tako da ga oblikujete.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru