Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Poziv baštinskim stručnjacima za uključivanje u WAAT projekt

Poziv baštinskim stručnjacima za uključivanje u WAAT projekt

ICARUS Hrvatska izvijestio je da, za izgradnju ove baštinske mrežne platforme, okuplja projektni tim stručnjaka i entuzijasta koji se bave kulturnom i prirodnom baštinom i žele se aktivno uključiti u ove aktivnosti

VIDEO

 Partner u međunarodnom ERASMUS+ projektu WAAT 'We are all together to raise awareness of cultural heritage' ICARUS Hrvatska pozvao je u petak baštinske stručnjake da se uključe u taj projekt. Na taj će način, istaknuli su iz ICARUS Hrvatske, pridonijeti učinkovitom podučavanju odraslih o vrijednostima kulturne baštine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Otvara se dječja kuća u Rijeci: Imat će i kazalište za bebe 01:12

ERASMUS+ projekt WAAT posvećen je promociji i razmjeni dobrih praksi te razvoju novih sadržaja koji će pridonijeti učinkovitom podučavanju odraslih o vrijednostima kulturne baštine između različitih europskih zemalja, istaknuo je ICARUS Hrvatska u priopćenju kojim poziva baštinske stručnjake da se uključe u spomenuti projekt.

Sve zainteresirane pozivaju na online predstavljanje projekta WATT u četvrtak, 25. veljače u 10 sati. Program je dostupan na  web stranicama: https://www.icarushrvatska.hr/, a zainteresirani se mogu registrirati na: https://forms.gle/nzvcLG33N8N3d7rn6    

Navedeno je da će se, u okviru projektnih aktivnosti, izraditi digitalne priče o različitim pojavnim aspektima baštine koje će se objaviti na digitalnoj platformi, pokrenutoj u tu svrhu, zajedno s uputama za  izradu videozapisa i za njihovo korištenje u obrazovnim programima.

 

ICARUS Hrvatska izvijestio je da, za izgradnju ove baštinske mrežne platforme, okuplja projektni tim stručnjaka i entuzijasta koji se bave kulturnom i prirodnom baštinom i žele se aktivno uključiti u ove aktivnosti. 

Projekt WAAT pokrenut je 1. prosinca prošle godine u sklopu programa ERASMUS + i trajat će do kraja svibnja 2022. U projektu sudjeluju partneri iz šest zemalja Europske unije (EU) - Litve, Hrvatske, Italije, Austrije, Španjolske i Nizozemske.

Kako najpovoljnije studirati u inozemstvu? Svi na Erasmus!
Kako najpovoljnije studirati u inozemstvu? Svi na Erasmus!

ICARUS Hrvatska neprofitna je udruga posvećena istraživanju povijesnoga nasljeđa, promicanju dostupnosti arhivskih izvora putem novih IT tehnologija i razvoju međuinstitucionalne i međunarodne suradnje na području kulturne, znanstvene i stručne djelatnost.

Aktivnosti udruge usmjerene su na projekte i javne programe  - portale i platforme, radionice, predavanja i stručne skupove vezane uz promicanje povijesnih i kulturnih istraživanja, otvorenost arhiva i dostupnost pisane baštine, predstavljanje međunarodnih arhivskih i baštinskih projekata i inicijativa te povezivanje s međunarodnom stručnom zajednicom.

Španjolac (80) studira povijest i preko Erasmusa ide u Italiju
Španjolac (80) studira povijest i preko Erasmusa ide u Italiju

ICARUS HR član je ICARUS, TMO i DARIAH konzorcija te sudjeluje u njihovim projektima i aktivnostima, a aktivni je partner i suradnik i u više međunarodnih projekata i inicijativa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto
'AS' U RUKAVU

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto

Ud je izgubio 2014. nakon infekcije, a onda su mu ga liječnici prišili na ruku. Tamo je 'rastao' čekajući operaciju. Većinu vremena ga je skrivao u dugim majicama, a nekad bi mu i 'ispao'

Ova četiri horoskopska znaka su najodaniji i najiskreniji prijatelji
ČUVAJTE IH

Ova četiri horoskopska znaka su najodaniji i najiskreniji prijatelji

Pravi prijatelji nezamjenjivi su ljudi u našim životima, a kako se kaže, ako imate i samo jednog, pravi ste sretnici. Evo koji horoskopski znakovi su najodaniji prijatelji
Zasjenila sve na svadbi: 'Nisam kriva što imam ogromne grudi'
NIJE IH SE TRUDILA SAKRITI

Zasjenila sve na svadbi: 'Nisam kriva što imam ogromne grudi'

Vjenčanje je prigoda koja ima posebna pravila odijevanja, no neki ipak pretjeraju. Naročito kad je riječ o uskim, kratkim haljinama od čipke i prozirnih materijala