Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pozivaju žene oboljele od raka dojke da pristupe istraživanju

Pozivaju žene oboljele od raka dojke da pristupe istraživanju
1

Udruga SVE za NJU poziva sve žene koje su preboljele ili su u fazi liječenja raka dojke da pristupe ispunjavanju velikog nacionalnog istraživanja i daju svoj glas za liječenje ovog karcinoma

Udruga SVE za NJU provodi prvo veliko nacionalno istraživanje o iskustvima i percepciji oboljelih od raka dojke. Do sada je 400-injak žena ispunilo upitnik i tako dalo svoj glas za poboljšanje procesa dijagnosticiranja i liječenja raka dojke. 

S ciljem dobivanja što kvalitetnijih i referentnijih podataka, Udruga još jednom moli i poziva sve žene koje su preboljele ili su u fazi liječenja raka dojke da sudjeluju u ovom nacionalnom istraživanju ispunjavanjem anonimnog online upitnika i tako doprinesu kvalitetnijem zdravstvenom sustavu u budućnosti. 

Za sudjelovanje u istraživanju potrebno je kontaktirati Udrugu na mail info@svezanju.hr.

Upitnici se mogu ispuniti do petka, 21. travnja 2017. godine, a rezultati će biti objavljeni nakon detaljne obrade u lipnju ove godine.

Cilj ovog anonimnog istraživanja je prikupiti podatke za sveobuhvatnu analizu stanja u dijagnosticiranju i liječenju te tako dati kvalitetniji uvid u stvarno stanje i dobre prakse, kao i ukazati na potrebe za poboljšanjima unutar zdravstvenog sustava.

SVE za NJU udruga žena oboljelih i liječenih od raka pruža psihosocijalnu, informacijsku i logističku podršku ženama oboljelima od bilo koje vrste raka. Temeljni ciljevi Udruge su pružanje informacijske, psihološke i logističke pomoći ženama oboljelima od bilo koje vrste raka, kao i njihovim obiteljima kroz projekt Centar za psihološku pomoć te promocija prevencije bolesti i razvoj zdravog stila života, educiranje i izdavaštvo u funkciji edukacije i prevencije. 

Ova udruga objavila je i digitalni priručnik Pitaj SVE - SVE za NJU u kojemu su predstavljena najčešće postavljana pitanja o svim aspektima života s karcinomom dojke. U njemu su obrađeni svi aspekti bolesti, što praktične što emocionalne prirode, a odgovore je pripremao tim stručnjaka onkologa.