Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Poznati beauty brendovi uvode punjiva aluminijska pakiranja - pridruži se akciji i u Hrvatskoj

Poznati beauty brendovi uvode punjiva aluminijska pakiranja - pridruži se akciji i u Hrvatskoj
1

U inicijativi pod nazivom 'Učini dobru stvar' možete sudjelovati od 1. travnja do 30. travnja  2021. - kupnjom omogućujete prikupljanje donacije za pomoć Oporavilištu morskih kornjača na Jadranu

 Kupnjom boce i refila iz asortimana beauty brendova okupljenih u korporaciji Procter&Gamble sudjelujete u inicijativi 'Učini dobru stvar“ koja pomaže u spašavanju morskih kornjača'.

Ovim korakom vodeće marke za njegu kose pomažu smanjiti upotrebu nove plastike (tzv. 'virgin plastic') za do 50 posto, a ta inovacija namjerava mijenjati potrošačke navike diljem svijeta.

 Punjiva aluminijska boca vodećih šampona za kosu – Pantene, Herbal Essences, Aussie i Head&Shoulders – od sada je dostupna u trgovinama dm-a. Svjetska senzacija na području utjecaja na okoliš stigla je i u Hrvatsku, a njihovi praktični refili smanjuju upotrebu plastike za čak 60 posto u odnosu na uobičajenu ambalažu tih proizvoda. 

- Plima plastike koju svaki dan vidimo oko sebe mora prestati rasti. Procter&Gamble svojim inovacijama omogućuje kućanstvima diljem svijeta da značajno smanje upotrebu plastike. Korištenjem ekološke aluminijske boce proizvodnja plastičnih boca će biti smanjena za čak 300 milijuna komada godišnje. Prekrasna, punjiva boca omiljenih šampona za kosu samo je prvi korak prema odgovornoj ljepoti jer Procter&Gamble radi na brojnim inovacijama kojima će se značajno smanjiti utjecaj na okoliš do 2030. godine - izjavila je marketing menadžerica za Procter&Gamble, Roberta Čirjak. 

Svjetska, ali i lokalna inicijativa

Brendovi Pantene, Herbal Essences, Aussie i Head&Shoulders dolazak boce za višekratnu upotrebu u Hrvatsku obilježavaju i lokalnom inicijativom pod nazivom 'Učini dobru stvar' koja će omogućiti vrijednu donaciju za zaštitu morskih kornjača. Ovi drevni gmazovi koji od pamtivijeka nastanjuju mora i oceane sada su među najugroženijim skupinama u svijetu. 

Troškovi klimatskih promjena sve su veći, potrebna što hitnija akcija i poduzimanje mjera
Troškovi klimatskih promjena sve su veći, potrebna što hitnija akcija i poduzimanje mjera

Samo u Jadranu se godišnje u ribarske alate ulovi više od 5000 morskih kornjača. Dio njih spašava Institut za istraživanje i zaštitu mora Plavi svijet. Kupnjom punjive boce šampona za kosu Pantene, Herbal Essences, Aussie i Head&Shoulders svaki kupac može sudjelovati u donaciji koja je namijenjena nabavi opreme potrebne za spašavanje i liječenje morskih kornjača. 

Zaštita kornjača u Jadranu

- Institut Plavi svijet vodi Oporavilište za kornjače u Malom Lošinju. Najčešća vrsta s kojom se susrećemo na području sjevernog Jadrana je glavata želva. Nažalost, zbog blizine naseljenih područja često dolazi do ozljeda slučajnim ulovom, a ozljede često nastaju i u kontaktu s plovilima. Morske kornjače su otporne i dobro se oporavljaju uz pruženu pomoć i zato smo ponosni što su se u našem Oporavilištu samo u ovoj godini uspješno oporavile 4 kornjače od kojih je jedna već puštena u more.

U postupku smo proširenja svojih kapaciteta i nabave dodatne opreme za potrebe Oporavilišta te će nam donacija kompanije Procter&Gamble biti od iznimne pomoći u daljnjem radu - izjavila je predsjednica Instituta Plavi svijet, Jelena Basta. 

U inicijativi pod nazivom 'Učini dobru stvar' možete sudjelovati od 1. travnja do 30. travnja  2021. kada kupnjom višekratne aluminijske boce i pripadajućih refila u trgovinama dm-a omogućujete prikupljanje donacije u iznosu od 50.000 kn za pomoć Oporavilištu morskih kornjača za koje brine institut Plavi svijet.  Pri kupnji aluminijske boce za uspomenu na dar dobivate i eko bijelu majicu brenda Brokula.

Gradovi u Hrvatskoj bez svjetla na jedan sat: Akciji su se pridružili i Zagreb, Split, Pula...
Gradovi u Hrvatskoj bez svjetla na jedan sat: Akciji su se pridružili i Zagreb, Split, Pula...