Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Pravila dobrog flertanja: Budite svoji, ali nervozu treba sakriti

Pravila dobrog flertanja: Budite svoji, ali nervozu treba sakriti
1

Slijedite tzv. '50/70' pravilo koje kaže da tijekom razgovora sugovorniku u oči gledate 50 posto vremena dok govorite i 70 posto dok ga slušate, savjetuje psihologinja dr. Tara Fields

VIDEO

Zanima vas ova tema? Pročitajte i ovo: Psi vide u mraku, ali boje vide nešto drugačije nego mi ljudi

Unatoč onome što nas uče američki 'chic' filmovi, koketirati ne znači treptati okicama i smijati se svakoj njegovoj (makar i glupoj) šali. Prema autorici knjige 'The Love Fix' i stručnjakinji za odnose, psihologinji dr. Tari Fields, koketiranje ne bi trebalo biti komplicirano, a jedina je poanta u tome da osobi date do znanja da vas zanima, umjesto da se vi njoj pokušavate svidjeti.

Fields tako preporučuje da to sebi ponavljate; "Želim da zna da me zanima", prije nego se s njim/njom nađete, pa čak i prije nego što samo pošaljete SMS.

POGLEDAJTE VIDEO kako se dvoje stranaca snašlo na prvom spoju:

Pokretanje videa...

01:36

- To će vam pomoći da se riješite eventualnog presinga zbog neizvjesne situacije i olakšati vam da budete 'svoji' - objašnjava Fields i kaže da čak i ako u sebi mislite "Smijem li se previše?“ ili "Imam li hrane na zubima?", ako slijedite njenih osam savjeta, na vama se neće vidjeti nervoza ni nesigurnost.

1. 'Zaboravite na hihotanje'

Zaboravite sve što savjetuju samoprozvani stručnjaci poput zabacivanja glave unatrag ili hihotanje. Umjesto toga, pokušajte biti što je više moguće autentični i razgovarajte onako kako bi prirodno razgovarali s nekim prijateljem - samo će vas tako on/ona moći  zaista i upoznati. A ako ne 'kliknete', opet dobro, naprosto možda niste jedan za drugoga. 

2. Uspostavite kontakt očima

To je jednostavna tehnika, ali je jedna od najvažnijih, objašnjava Fields. Gledanje nekoga u oči odličan je način da im date do znanja da vas ne zanima samo on/ona, već i ono što govori, objašnjava Fields. Ne pretjerujte u tome.

- Prema istraživanju koje je 2012. provelo Sveučilište u Michiganu, možete slijediti tzv. '50/70' pravilo koje kaže da tijekom razgovora morate držati kontakt očima 50 posto vremena dok govorite i 70 posto dok slušate. Između toga možete otpiti gutljaj pića ili razgledati malo po prostoriji - kaže Fields.

3.  Budite opušteni 

Bez obzira jeste li se s osobom našli uživo ili pričate preko FaceTimea ako se dogodi nešto neugodno, pokušajte se ne obazirati previše, savjetuje Fields.

Ako npr. prolijete malo vina po sebi, pokušajte se našaliti sa situacijom. Recite npr. "Tako mi i treba kad se sređujem za tebe", savjetuje Fields i kaže da "ni ne znate kakva je osoba nasuprot vas, pa zašto biste se zbog toga uzrujavali?" A postoji velika šansa da je i on/ona ponekad smotan/a.

4. Dijelite komplimente

Čak i ako ste malo nervozni dok govorite nekom da vam se sviđa kako frče s nosom, cijenit će vaše ljubazne riječi i iskrenost, kaže Fields.

5. Iskoristite okolinu

Jedna od prednosti porasta sve češće upotrebe online dating aplikacija je ta što na neki način možete biti i otvoreniji nego što bi bili uživo, kaže Fields. Vjerojatno ćete oboje steći dojam kako izgleda dom ovog drugog pa to i iskoristite; ako npr. vidite da iza njega prolazi pas, iskoristite to za flert i dogovaranje sljedećeg sastanka, možda zajedničku šetnju sa psima.

6. Postavljajte pitanja

Isto kao s korištenjem okoline - bilo da se nalazite u baru ili se upoznajete putem video chata, pratite sve vezano uz njega ili nju i postavljajte pitanja, savjetuje Fields. Ako ste primijetili npr. da svaki put ima istu narukvicu, pitajte zašto mu je posebna ili što mu znači slika na zidu u sobi.

7. Našalite se

Unesite ležernost u vašu interakcije; s tim ćete procijeniti kakav smisao za humor ima, ali i pokazati da ste i sami ugodan sugovornik.

- I uvijek budite 'svoji' jer ako tražite vezu, tražite nekog tko će vas voljeti zbog vas samih - kaže Fields.

Mama podijelila odličan trik za sve čija djeca mokre u krevet
Mama podijelila odličan trik za sve čija djeca mokre u krevet

8. Ne zaboravite na osmjeh

Osmijehom pokazujemo toplinu, objašnjava Fields, a studija iz neuropsihologije kaže da nasmiješeno lice može u mozgu aktivirati dio koji je aktivan kad nas se nagrađuje za neko dobro djelo. Osim toga, kaže Fields, kad se nasmiješite, dobro ćete se osjećati, kao i onaj kojem je smiješak bio upućen.. 

Zanima vas ova tema? Pročitajte i ovo: Ne bacajte istrošene vrećice sa čajem, korisne su za uzgoj bilja

POGLEDAJTE NOVI URNEBESNI SHOW 'DESERTI OD OKA' S DEANOM KOTIGOM:

Pokretanje videa...

Deserti od oka, epizoda 2 07:27
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku