Obavijesti

Lifestyle

Komentari 53

Pravo vrijeme za reći 'volim te' prvi put - i kada većina to kaže

Pravo vrijeme za reći 'volim te' prvi put - i kada većina to kaže

Istraživanje je pokazalo da većina parova ove magične riječi kaže u prva tri mjeseca veze. Također, parovi koji su 'Volim te' partneru rekli u prvih 30 dana su bili sretniji u vezi

Terapijska služba 'Zencare' je ispitala preko 1000 ljudi o njihovim vezama i navikama upoznavanja, uključujući i pitanje kada su u svojoj vezi prvi put rekli magične riječi 'Volim te'. Većina parova, 55%,  je 'volim te' reklo u prva tri mjeseca veze. Odnosno, četvrtina ih je rekla  nakon mjesec ili dva, a 20% nakon dva ili tri mjeseca. Još 20% je reklo nakon pet mjeseci.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Zanimljivo, parovi koji su te magične riječi rekli ranije, bili su sretniji u vezi, pokazalo je istraživanje. Na pitanje koliko su sretni u vezi, 67% parova koji su 'Volim te' rekli u prvih 30 dana, su odgovorili da su jako sretni, za razliku od 53% parova koji su to rekli nakon pet ili više mjeseci.

Ako vam se to čini brzo ili ako ste u vezi pola godine ili više, a još to niste izgovorili - ne paničarite.

- Ozbiljna veza je ona u kojoj su partneri posvećeni zajedničkom sazrijevanju. Bilo da se to događa brzo ili sporo,ključna komponenta je da partneri podjednako ulažu u svoj odnos - rekla je psihologinja Shula Melamed

Ljubav ili požuda? Naučite ih razlikovati i usrećite sami sebe
Ljubav ili požuda? Naučite ih razlikovati i usrećite sami sebe

Riječi ostaju samo riječi na kraju dana. Ono što je važno da vaši osjećaju jedno za drugo rastu i da se vaš odnos razvija. Melamed kaže da je najbolji znak da veza napreduje i da postaje ozbiljnija ako zajedno razgovarate o njoj.

- Ti razgovori će biti temelj za podizanje veze na sljedeću razinu - zaključuje Melamed, a prenosi Mindbodygreen.

GAZE DRUGE DA BI USPJELI: Ovo je najzločestiji horoskopski znak

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'FASHION BUZZ':

Pokretanje videa ...