Lifestyle

Komentari 7

Predivne albino sestre osvajaju svijet, izgledaju kao dva anđela

Predivne albino sestre osvajaju svijet, izgledaju kao dva anđela

Mnogi ljudi ne zna što je albinizam,kaže Asel koja se u dobi od samo deset godina počela baviti manekenstvom, a dolazak sestre Kamile izazvao je ogroman interes javnosti za djevojčicama

Asel (14) i Kamila Kalaganova (2) su sestre iz Kazahstana koje imaju rijetki albinizam: nasljedni poremećaj koji se očituje kao nesposobnost organizma da stvara pigment melanin, pa je koža djelomično ili potpunoj depigmentirana, kao i dlaka i šarenice oka.

Budući da je učestalost albinizma oko 1:20.000, ne čudi da djevojke u rodnom Kazahstanu i šire izazivaju zanimanje mnogih.

- Mnogi ni ne znaju što je albinizam - rekla je Asel koja se u dobi od samo deset godina počela baviti manekenstvom, a dolazak sestre Kamile izazvao je ogroman interes javnosti za djevojčicama, pa tinejdžerica na Instagramu već ima 36.900 sljedbenika.

Njihova je majka Aiman ​​Sarkitova (38) bila u šoku kad je rodila prvu djevojčicu, pogotovo zato što su liječnici, kaže, izazvali skandal jer su mislili da Asel 'čudno' izgleda jer joj je otac Rus. Ona im je inače bila prvo albino dijete koje su vidjeli.

- Kad sam rodila stariju, genetika kod nas još nije bila tako razvijena, razvija se tek sada - ispričala je majka.

- Liječnici su bili šokirani i mislili su da je Ruskinja - prisjetila se mama. 

Zbog nedostatka melanina, pigmenta odgovornog za boju kože i očiju, djevojčice moraju jako paziti da ne ostanu predugo na suncu, a preko dana, pogotovo kad je sunce jače, nose i kremu za sunčanje i šešir ili kišobran.

Imaju na žalost i problema s očima, no osim toga se od svojih vršnjaka razlikuju samo po izrazito svijetloj, gotovo bijeloj kosi i istim takvim trepavicama, i po svijetloj koži osjetljivoj na sunce. 

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU VIDEO SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci