Lifestyle

Komentari 0

Prekrasna blagdanska magija zagrebačke knjižare s porukom

Prekrasna blagdanska magija zagrebačke knjižare s porukom

Zagrebačka gradska knjižara Arkadija zablistala je u blagdanskom ruhu. Umjetnik Mario Miše šestu godinu zaredom kreira Advent u Arkadiji, a ove godine inspirirale su ga knjige Šuma Striborova i Život na našem planetu

Sjaj lampica, odbačene grane oraha, gigantske crvene lizalice i sasvim neobično bijelo drvo krase jednu od najljepše uređenih zagrebačkih prodavaonica, knjižaru Arkadija. Maštovito uređenje Adventa u Arkadiji, koji se održava već šest godina, uvertira je u čarobni svijet knjiga koji će vas odvesti daleko od realnosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ovogodišnji advent zaživio je u jednom neobično mirnom ruhu, no upravo nas je ta situacija vratila tradicionalnim vrijednostima. A što poručuje tradicionalne vrijednosti više od dobrog štiva?

Gigantsko bijelo drvo na ulazu u knjižaru ukrašeno izdanjima jedne od najpopularnijih i najvažnijih knjiga 2020. godine, “Život na našem planetu” Davida Attenborougha, daje nedvosmislenu poruku – vrijeme je da budućnost učinimo boljom za nadolazeće generacije.

Šestu godinu zaredom umjetnik Mario Miše u knjižari Arkadija stvara pažnje vrijednu božićnu priču koja jednako privlači kako odrasle, tako i najmlađe čitatelje. Potaknut hit knjigom “Život na našem planetu”, kao i svevremenskom “Šumom Striborovom” Ivane Brlić – Mažuranić, umjetnik je instalirao veliko drvo na ulazu u knjižaru te bijelo obojene grane u ostatku knjižare. Umjesto klasičnih božićnih ukrasa na odbačenim granama oraha, koje je Miše pažljivo sakupljao sa suradnicima ne bi li stvorio božićno drvo kojem će dati novi život, vise hit knjige. 

- Nastojao sam koristiti što više recikliranih i obnovljivih materijala, a inspirirao sam se “Šumom Striborovom” i novom knjigom Davida Attenborougha. Koristio sam motiv božićnih lizalica koje simbolično predstavljaju knjige. One su prava poslastica dok provodimo dane kod kuće, pazimo na sebe i svoje najmilije. Izvedba ovogodišnjeg Adventa u Arkadiji trajala je desetak dana zajedno s postavljanjem. Radili smo u 2 ekipe ujutro i  navečer. Ujutro smo izrađivali, a navečer postavljali dio po dio - priča Miše.

Trud koji je umjetnik s timom suradnika uložio u kreiranje adventske magije u Arkadiji rezultirao je čarobnim interijerom, genijalnim božićnim izlogom te željenim bijegom od svakodnevice u svijet mašte, knjige i blagdanskog duha. 

Najčitaniji članci