Lifestyle

Komentari 42

Prepune su bakterija: 10 stvari koje u hotelima ne želite dirati

Prepune su bakterija: 10 stvari koje u hotelima  ne želite dirati

Čak i najskuplje hotelske sobe imaju svoje slabe točke. To što je krevet lijepo složen ne garantira da su na njemu čiste plahte. Evo gdje je pronađeno najviše bakterija

Čistačice u hotelima, ali i na drugim javnim mjestima, često imaju puno posla pa neke stvari jednostavno ne uspiju očistiti niti dezinficirati. Prema studiji nazvanoj "Hotel Hygiene Exposed" najviše bakterija pronađeno je na kupaonskim pultovima i na daljinskim upravljačima, a niti čaše u hotelskim sobama nisu preporučljive za korištenje jer znaju biti toliko prljave i pune bakterija da mogu biti ozbiljna prijetnja zdravlju. 

Čak i najskuplje hotelske sobe imaju svoje slabe točke. To što je krevet lijepo složen ne garantira da su na njemu čiste plahte ili da je deka oprana nakon zadnjeg gosta. Ispada da je zahod ponekad najčišći dio sobe jer ga uglavnom dobro očiste.

Po ovom istraživanju - najprljaviji predmet u hotelskim sobama najčešće je upravo daljinski upravljač jer ga osoblje gotovo nikada ne dezinficira. Kažu kako daljinski može imati jednaku količinu bakterija kao i zahodska školjka. Preporuka je uzeti maramice za dezinfekciju i obrisati ga, kao i ostale stvari koje je moguće tako očistiti, piše huffingtonpost.com.

10 stvari koje su u hotelskim sobama najprljavije jer ih čiste rijetko:

Najčitaniji članci