Lifestyle

Komentari 10

Pretvorila prastaru kuću iz 1730. u divan moderan dom i podigla joj cijenu na 17.4 milijuna kuna

Pretvorila prastaru kuću iz 1730. u divan moderan dom i podigla joj cijenu na 17.4 milijuna kuna

Muž ju je savjetovao da pronađe prastaru kuću na prekrasnoj lokaciji jer je kako kaže, znao da mogu urediti bilo što, ali i da će tako sigurno podići vrijednost

Tracey Gill i njezin muž kupili su kuću u malom selu blizu istočnog Sussexa 2016. i potpuno je renovirali. Cijeli proces Tracey je zabilježila na svom Instagramu. 

Prilikom traženja kuće muž me je savjetovao: Pronađi staru kuću na prekrasnoj lokaciju. Znam da možemo promijeniti bilo koju kuću koju kupimo i zato su važni faktori zemlja i lokacija. 

Kuća je prvotno sagrađena 1730., a kupili su je za gotovo 9 milijuna kuna. 

- Imala je niske stropove, bila je prekrivena prašinom, krov je bio od betona, tamne sobe, stoljećima stare tepihe. Ali vrtovi su bili prekrasni, veliki 8000 kvadratnih metara, ograđeni živicom i bez ograde. Bilo je vrlo tiho. Kada bi sve drveće procvjetalo nisam mogla vidjeti ničije dvorište ni sa jednog prozora - opisivala je Tracey za Sun. 

Procijenili su da će renovacija trajati između šest i devet mjeseci, međutim potrajala je 14. I, umjesto da sve prepusti majstorima, Tracey i njezin muž zavrnuli su rukave i gomilu posla odradili sami. Na preuređenje su potrošili 3,1 milijun kuna. 

Željela je modernu farmersku kuću starinskog štiha. 

- Otišla sam na tečaj sprejanja bojom, kupila profesionalnu opremu i svaku sobu obojila sama. Obojila sam prozore izvana i iznutra, razvodne ploče na krovovima, donje drvene dijelove... Provela sam toliko vremena bojajući da sam izgubila šest kila, a da nisam ni znala - priča Tracey. 

Ona i suprug reciklirali su gomilu metala i žica i prenamijenili ih u suradnji s lokalnim majstorima. 

- Nakon tri keramičara, odlučila sam naučiti postavljati pločice sama. Obožavala sam to i napravila sam nekoliko kupaonica te podove predvorja i garderobe - objasnila je. 

Njihovo dvoje djece je već veliko pa su se ona i muž mogli posvetiti uređenju. 

Puno toga je kupila na eBayu te potom prebojala ili prenamijenila kako bi postigla novi izgled. 

- Volim iskoristiti stare stvari i dati im novi izgled. Kupila sam 19 starih, originalnih radijatora na eBayu za 865 kuna i dala ih na čišćenje i prebojavanje kod lokalnih majstora koji su napravili puno posla za mene - dodaje. 

Puno toga sam kupila i prije nego smo počeli s renovacijom pa sam točno znala što želim i kako će to izgledati. Plus, ako mi taj predmet nije odgovarao, jednostavno bih ga prodala - dodala je. 

Iako su renovirali kuću, Tracey kaže da još uvijek nije gotova i da ima osjećaj da će uvijek imati još nešto za dodati.  

Najčitaniji članci