Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Previše ste počupali obrve? Evo kako da one ponovno izrastu

Previše ste počupali obrve? Evo kako da one ponovno izrastu

Kao i kod ostatka dlaka na tijelu, obrve imaju svoj ciklus rasta. Dakle, ne očekujte da će počupane dlačice odmah izrasti nakon samo nekoliko dana od čupanja. Pričekajte barem 2-3 mjeseca

VIDEO

Ponekad se zna dogoditi da u zanosu jednostavno previše počupamo obrve. Prvo želimo ukloniti nekoliko izraslih dlačica ispod linije obrva, međutim, samo nekoliko minuta kasnije shvatimo da čupamo i više nego što je potrebno. 

POGLEDAJTE VIDEO: Obrve uništila bojanjem

Pokretanje videa...

Uništila obrve 01:19

Kako bi vam obrve što brže narasle, možete kupiti neke proizvode koji će potaknuti njihov rast, a u nastavku saznajte postoji li još nešto što možete učiniti da vam obrve izrastu u prvotno stanje.

Mogu li obrve zaista ponovno narasti?

Odgovor je - ovisi. Ako ste na trenutak pogriješili u procjeni i pretjerano počupali obrve, postoji prilično dobra šansa da će se te izgubljene dlačice vratiti s vremenom.

Međutim, kirurg i američki stručnjak za kosu, William Yates, napominje da 'obrve koje su izdržale pretjerano čupanje možda više neće ponovno normalno izrasti'.

Kako starimo, mijenjaju nam se i obrve - postaju tanje i rjeđe
Kako starimo, mijenjaju nam se i obrve - postaju tanje i rjeđe

Ponekad drugi temeljni čimbenici također mogu utjecati na to koliko je vremena potrebno da vam obrve ponovo izrastu. Točnije, Rachel Lee Lozina, estetičarka i osnivačica Blue Water Spa & Boutiquea, napominje da neke žene mogu doživjeti sporije faze ponovnog rasta jer se ciklusi rasta dlaka mogu dramatično usporiti nakon menopauze.

Uzroci gubitka obrva

Postoji više razloga zbog kojih možda gubite dlačice:

  • Jedan od najočitijih uzroka gubitka obrva je ljudska pogreška. Bilo da ih čupate, depilirate voskom ili šećernom pastom, ručno uklanjanje dlačica s obrva može dovesti do gubitka obrva. I kao što je ranije spomenuto, ako se to radi prečesto, gubitak dlačica može biti trajan.
  • Ponekad temeljni zdravstveni problemi također mogu uzrokovati i gubitak dlačica. Na primjer, trihotilomanija je stanje mentalnog zdravlja koje se manifestira čupanjem dlačica - što može uključivati ​​i obrve.
  • Alopecija također može uzrokovati gubitak kose i dlačica, što u nekim slučajevima može biti trajno.
  • Ako ste ikada imali ožiljak na koži ispod obrva, tada će to područje vjerojatno ostati bez dlačica jer su folikuli dlake na tom mjestu trajno oštećeni.
  • Konačno, gubitak dlačica s godinama je vrlo česta pojava. To se može odnositi na bilo koje područje tijela, uključujući i obrve.

Koliko je potrebno obrvama da narastu?

Kao i kod ostatka dlaka na tijelu, obrve imaju svoj ciklus rasta. Dakle, ne očekujte da će počupane dlačice odmah izrasti nakon samo nekoliko dana od čupanja. Yates napominje da 'obrve imaju ciklus rasta od tri do četiri mjeseca pa morate pričekati najmanje dva do tri mjeseca da vidite hoće li ponovno izrasti nakon što ih prestanete čupati'.

Četiri načina za jačanje obrva i bolji rast

Iako će vrijeme najbolje ispraviti vaše greške koje ste počinili pretjeranim čupanjem obrva, postoje i savjeti koji će potaknuti njihov rast. Nekim proizvodima se možete koristiti kod kuće, a za sofisticiranija rješenja morat ćete otići dermatologu ili educiranom kozmetičaru.

Kako mrlje od maskare ukloniti sa svih površina i materijala?
Kako mrlje od maskare ukloniti sa svih površina i materijala?

1. Lokalni serumi za rast

Ako niste spremni otići svom dermatologu da vam oživi obrve, razmislite o ulaganju u dobar lokalni serum za rast.

- Kunem se u formule koje sadrže peptide jer odlično potiču rast dlačica. Ovi proizvodi također mogu malo potamniti dlake na obrvama za puniji, upečatljiviji izgled - napominje Lee Lozina.

Aminokiselinski peptidi sadrže sastojke dobre za kožu i kosu, pa čak i ako ne potaknu rast, mogu barem potaknuti da dlačice koje imate budu zdravije – što može dati dojam gušćih obrva.

2. Provjerite prehranu

Prema Anni Phillips, osnivačici The Lash Loungea važno je da unosite dovoljno proteina kako bi dlačice bolje rasle.

- Dlake obrva uglavnom se sastoje od proteina i trebaju im proteini za rast - rekla je. Slično tome, zdrave dlačice trebaju esencijalne vitamine kao što su A, B (biotina), C i D te hranjive tvari poput cinka i željeza. Uključite u svoju prehranu hranu bogatu ovim hranjivim tvarima kako biste potaknuli rast kose i dlačica na obrvama.

3. Injekcije plazme bogate trombocitima

Od tretmana koje ne možete raditi kod kuće, Yates preporučuje 'PRP (Platelet Rich Plasma) injekcije koje mogu potaknuti ponovni rast obrva.

PRP označava plazmu bogatu trombocitima. U posljednjih nekoliko godina, dermatolozi i liječnici počeli su je koristiti na različite načine i modalitete kako bi olakšali probleme s kožom, bolove u zglobovima kao i gubitak kose. PRP djeluje tako što odvaja crvene i bijele krvne stanice od trombocita, koji sadrže faktore rasta; ti su trombociti zaduženi za oporavak i regeneraciju.

Želite zdrave i lijepe obrve? Evo kako se trebaju hidratizirati da bi izgledale lijepe i mladenačke
Želite zdrave i lijepe obrve? Evo kako se trebaju hidratizirati da bi izgledale lijepe i mladenačke

- PRP je potpuno prirodna opcija jer koristi faktore rasta dobivene iz vaše krvi. Faktori rasta djeluju poput gnojiva za stanice kože i folikule dlake te tako potiče njihov rast - kaže dermatolog Joshua Zeichner.

4. Ricinusovo ulje za zgušnjavanje i ponovno izrastanje obrva

I dok su znanstvena istraživanja koja podupiru vezu između ricinusovog ulja i rasta kose i dlake rijetka, postoje brojna svjedočanstva ljudi da se ovo prirodno ulje stoljećima koristi kao lijek za kosu. Čak i Natalie Aguilar, dermatološka medicinska sestra iz Los Angelesa i poznata estetičarka napominje da se mnogi njezini klijenti kunu u ricinusovo ulje, piše Mind Body Green.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje