Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Prijatelji sagradili svoj mali grad da mogu ostarjeti zajedno

Veliki prozori preko cijele sobe omogućuju dopiranje što više danjeg svjetla. Svaka kućica posebno je dizajnirana kako bi imala najbolji pogled, pritom nijedna kabina ne blokira pogled druge

VIDEO

Četiri para iz Teksasa u SAD-u odlučila su izvan grada Austina sagraditi svoj mali raj za buduću mirovinu. Osam najboljih prijatelja na umu je imala mali eko-grad sagrađen od malih kućica. Arhitekt Matt Garcia ostvario im je želju te dizajnirao 'kabine', odnosno kućice koje su ekološki održive. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Njihova izgradnja koštala je oko 270.000 kuna. Parovi mirovinu planiraju provesti zajedno na imanju kojeg su nazvali 'Llano Exit Strategy'. Arhitekt je imao zamisao da unutrašnji prostor izgleda toplo i ugodno za razliku od vanjskog metalnog prostora koji ne izgleda luksuzno, već monotono i sivo. 

Vanjski dio osmišljen je tako da održava ograničene vodne resurse, s obzirom na velike suše. Završni dizajn nije koštao puno, a reflektirajući zidovi i izolirani prozori dobro održavaju temperaturu doma, tako da kabine ostaju hladne i tijekom ljeta. 

Unutrašnjost je obložena šperpločom, a kosi krov omogućava skupljanje  čak do 200.000 litara kišnice u velikim cisternama koje će poslužiti za navodnjavanje imanja. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Taeler Short (@taelerd_homes)

Pored pojedinačnih kabina, tu je i zajednička kuhinja veličine od 150 metara kvadratnih s velikim uređajima od nehrđajućeg čelika, ali i stvari iz komercijalnog asortimana i hladnjak od stakla. Pored se nalazi i gostinjska soba. 

Zlu ne trebalo: U kućanstvu bi svi trebali imati detektor plina
Zlu ne trebalo: U kućanstvu bi svi trebali imati detektor plina

Kuhinjski otok napravljen je od crne granitne ploče oko kojeg su barske čelične stolice. Stalci za vino s obje strane razdvajaju kuhinju od zajedničke blagovaonice i dnevnog boravka. Gostinska soba opremljena je krevetima na kat. Iz sobe se izlazi na drveni trijem s drvenim stolovima za za piknik s klupama gdje se može uživati u druženju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Taeler Short (@taelerd_homes)

Veliki prozori preko cijele sobe omogućuju dopiranje što više danjeg svjetla. Svaka kućica posebno je dizajnirana kako bi imala najbolji pogled, pritom nijedna kabina ne blokira pogled druge. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli M O N I Q U E . R E A L T O R (@monique_michelle_a)

Dvorište još nije dovršeno, ali i za to ima vremena. Cilj im je zajedno provoditi umirovljeničke dane u prirodi, dalje od  ubrzanog gradskog života. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Taeler Short (@taelerd_homes)

- Priroda je prekrasna iako je zemlja suha. Ovdje ima životinja poput jelena, zečeva i raznih vrsta ptica. Što više vremena ovdje provodim, to više uživam - kaže Jodi Zipp, jedna od budućih stanarki ove privatne rezidencije, piše Healthy Food House

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

12:01
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'