Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Prijateljice, pozor! Otvaraju se vrata muzeja stvorenog za vas

Prijateljice, pozor! Otvaraju se vrata muzeja stvorenog za vas
7

Žensko prijateljstvo vrijedno je slavljenja, ali i jedna je od temeljnih vrijednosti miss7, najjačeg multimedijalnog brenda u Hrvatskoj posvećenog ženama

VIDEO

U petak, 16. studenog, svoja vrata otvara Muzej prijateljstva, novi projekt najvećeg ženskog multimedijskog brenda – miss7. Prvi muzej koji slavi jednu od najčvršćih životnih veza – žensko prijateljstvo - otvorit će se u zagrebačkom Muzeju Mimara.

Žensko prijateljstvo jedna je od temeljnih vrijednosti brenda miss7. Upravo zato pokrenuli su natječaj ''Neprocjenjivo za prijateljice'' unutar koje su na adrese miss7 pristizale stotine priča o prijateljstvu.

Otvoreno, bez cenzure žene su ispisale priče o neprocjenjivim malim trenutcima koji život čine vrijednim življenja, a osam umjetnica - Josipa Štefanec, Lila Herceg, Božica Matasić, Toni Mažuranić, Ivana Tkalčić i Andrea Resner, Barbara Sabo i Tea Šubat - inspiriralo se time te napravilo sedam radova posvećenih različitim sferama prijateljstva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U sedam tematskih krugova, nalaze se teme poput tajni, podrške, igre, podrške, trajnosti. Umjetnice Tea Šubat i Barbara Sabo svojim su radom, naslovljenim Girls Talk, obradile temu tajni. Njihova soba sastoji se od 7 pobjedničkih priča miss7 online natječaja koje će ukomponirati u različite multimedijalne moduse – pisma, SMS poruke, spomenare, telefonske govornice.

- Ljepota ženskog prijateljstva je u tome da je svako posebno, a opet se u mnogima možemo i same pronaći. To je nešto što bismo voljele prenijeti i na posjetitelje (a posebno posjetiteljice) Muzeja - zaključile su Tea i Barbara, i same prijateljice još od studentskih dana.

S druge strane, umjetnica Andrea Resner svojim je radom odlučila obraditi jednu od najtežih strana prijateljstva – njegov kraj. Za nju kraj prijateljstva, kao i svaka smrt, ima transformativnu snagu. 

- On je tužan i treba ga oplakati, odati mu počast i priznati sve one jasnoće, otvaranja i zatvaranja koja nam je donio. Tako da moja instalacija uprizoruje taj susret s duhovima iz prošlosti koje čuvamo na posebnom mjestu - ispričala je Andrea.

 Izložba će za posjetitelje biti otvorena od 16. studenog do 2. prosinca, a cijena ulaznice je 20 kn.

Vage mrze neurednost, a Bikovi nedostatak seksa: Što svaki horoskopski znak neće trpjeti u vezi?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru