Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Proljeće je u znaku ruksaka - koji se vraća na velika vrata!

Zašto je ove sezone funkcionalan ruksak toliko popularan i na koji način ga kombinirati, otkrivaju modna blogerica Isabella Rakonić i stilist Oliver Jularić

VIDEO

Ruksaci više nisu rezervirani samo za školske klupe. Obišli su modne piste diljem svijeta i postali najtraženiji ženski proljetni modni dodatak. 

- Oduvijek sam nosila sportske ruksake, a umjesto torbica za dnevni izlazak počela sam ih kombinirati prije četiri godine kad mi je prijateljica donijela predivan kožnati vintage model s londonskog Camden Marketa. Otad mi je to fora i s vremenom sam upotpunila kolekciju - govori trendseterica i blogerica Isabella Rakonić, koja ovaj traženi dodatak nosi već nekoliko sezona. Ističe kako ruksak kao modni ljubimac donedavno nije bio popularan, no kako je sve više poznatih brendova, uključujući i legendarni Chanel, počelo kreirati ruksake s vlastitim logom, vjeruje da će se to vrlo brzo promijeniti. 

A koliko je u pravu, pokazuje i to da se upravo ruksak nametnuo kao najtraženija ženska “torbica” za ovo proljeće. Krivac za ovaj trend nisu kao inače dizajnerski brendovi. Oni su samo prigrlili ono što trendseterice diljem svijeta već nekoliko sezona nose čak i na revije. Noviji modeli ruksaka nisu samo casual komadi. Neobičan dizajn, elegantne linije i fini materijal pretvorili su ruksak u ženstven dodatak koji pristaje i uz haljine.

Najdraži vintage model 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U kolekciji ima šest ruksaka, a najdraži joj je vintage model Louis Vuitton, Kaže Isabella. Ruksaci idu uz sve i kombiniram ih kao što bih kombinirala torbice. Ljeti ih obožavam nositi na haljine, ali i na ležernije kombinacije. ne razmišljam puno o slaganju stylinga. 

Veće modele najbolje je nositi danju, a manji ruksaci rezervirani su za večernje kombinacije

Dizajnerski brendovi odlučili su pratiti ono što se događa na ulicama pa su ponudili komade koje žene žele nositi svaki dan i koji im olakšavaju svakodnevicu. Moda je postala prije svega praktična.

- Ne smatram da je ruksak nestao, on je oduvijek prisutan. Neko vrijeme ga je pokušala sa scene izbaciti torba na jedno rame, no moje je mišljenje da u tome nije uspjela. Popularan je zato što je praktičan, funkcionalan, a modernu notu je dobio uz pomoć boja i uzoraka. 

Moj favorit je svakako klasičan ruksak koji ima špagicu koju jednostavno stegnemo i na taj način zatvorimo ruksak - objašnjava stilist Oliver Jularić. Također, govori kako raznolika ponuda omogućuje svakoj ženi da kombinira ruksak i za svaki dan, ali i večer. 

- Veće modele nosimo tijekom dana, a manje treba čuvati za večernje izlaske - kaže. I kod ruksaka vrijedi isto pravilo kao i kod drugih ženskih torbi. Ako želite nositi visoke potpetice, birajte malu clutch torbicu. To neka bude misao vodilja i kada kombinirate ruksak - što manji, to bolji.

Baš poput Elaine Benes 

Ruksak je imao ulogu i u kultnoj tv seriji “Seinfeld”. Jedan od glavnih likova Elaine Benes nije se odvajala od najdražeg ruksaka. Upravo takav model prednjači u trgovinama za ovu sezonu. 


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'