Lifestyle

Komentari 5

Promjena je dobra: Kraća kosa za ulazak u jesensku sezonu

Promjena je dobra: Kraća kosa za ulazak u jesensku sezonu

Svaka sezona prilika je da malo osvježimo frizuru ili se odlučimo na nešto drugačije, kraće, a najbolje opcije su stepenaste varijante bob frizure koja se nosi u različitim dužinama, ovisno o teksuri lasi

Frizuru mijenjamo kad želimo neku doslovnu promjenu u životu ili kosi treba stilsko osvježenje i to ne samo kroz šišanje, već i pramenove koji ne moraju biti isti na čitavoj kosi.

Šišanje je ritual koji je ove godine zapeo u pandemiji, no s povratkom na staro, naročito pri ulasku u novu sezonu, tu su razne lijepe opcije kako osvježiti stil i izgled kose.

POGLEDAJTE VIDEO: Lude boje na kosi inspirirane svijetom duginih nijansi

Kraće frizure jako su popularne, jer nema puno brige oko njih, naročito ako je kosa dobro ošišana, tako da može izdržati i par mjeseci bez odlaska u salon.

Ključna stvar je rez, odnosno "cut" frizure, koji će se pobrinuti da iz dana u dan kosa izgleda dobro. I razbarušena varijanta je skladna, naročito uz malo suhog ulja koje će vrhovima dati hidrataciju.

Iskusni i stručni frizeri način šišanja i oblikovanja frizure prilagođavaju licu i obliku glave, a to znači da svaki tip lica može imati kraću ili kratku frizuru. Tanka kosa u kraćoj će izvedbi dobiti dojam volumena.

Bilo da se radi o dužim pramenovima ili šiškama, svaki oblik lica može imati idealnu frizuru, a da nije sasvim duga. Kraće kose sa šiškama lako je nositi na dva načina - spuštenu ili podignutu od lica.

Bob je slavni način šišanja koji danas nosimo u više varijanti - kratke ili nešto duže, čak do ramena. Izuzetno je popularan bob do razine vrata, nerijetko u nekoj valovitoj varijanti koju je lako održavati na dnevnoj bazi.

Boje su područje kreativne igre, a različite nijanse bob frizure kosi mogu dati umjetnički dojam volumena.

Super kratka kosa može "skinuti" godine, jer otvaranjem lica i pravilnom frizurom dobiva se mladolik izgled.

I siva kosa je lijepa, no treba biti lijepo ošišana i njegovana, kako bi bila sjajna i uredna.

Najčitaniji članci