Lifestyle

Komentari 6

Prvi hrvatski resort u kojem se boravi u kućicama na drvetu

DVIJE BAJKOVITE ZONE Prva zona uključuje prizemne kućice oko jezera, a druga je formirana oko potoka i tamo se može uživati u kućicama u krošnjama

Nekoliko kilometara od Plitvičkih jezera, u mjestu Grabovac, smjestio se prvi hrvatski resort s kućicama na drvetu.

Zagrebački Abstracto studio zaslužan je za uređenje kampa, oblikovanje eksterijera, interijera kućica i njihova okoliša s jezerom. Kućice na drvetu i zona jezera trenutačno su u probnom radu. Prvi gosti primljeni su tijekom kolovoza i sad daju povratne informacije o smještaju kako bi arhitekti poboljšali nedostatke.

U oblikovanju kućica i cijele zone koristili su tradicionalne materijale. Za vanjsku oblogu korišten je drveni dekor s elementima limenog pokrova, tradicionalan za ličko područje.

Projekt je podijeljen u dvije zone. Prva zona je formirana oko jezera gdje su smještene prizemne kućice. Kućice su u naravi dvokrevetne sobe s kupaonicom. Četiri kućice su na jezeru te imaju terase iznad vode i direktan pristup kupalištu.

Pet kućica je smješteno u šumi oko jezera (na povišenom terenu) te imaju bolji pogled na cijelu zonu. Druga zona je formirana oko potoka, gdje su smještene kućice u krošnjama, kojih ima pet. Veće su od kućica oko jezera te se sastoje od dvije spavaće sobe i kupaonice te boravka s kuhinjom. Ispod kućice je velika terasa s pogledom na cijelu zonu. Između dvije zone prolazi pješački most s kojeg se vidi cijela zona.

SVAKI ZNAK IMA 3 SAVRŠENA PARA: Tko je vaša srodna duša prema vašem horoskopskom znaku?

Najčitaniji članci