Obavijesti

Lifestyle

Komentari 52

Prvi posjet bebi: Ne ljubite je i ne nosite bez mamine dozvole

Prvi posjet bebi: Ne ljubite je i ne nosite bez mamine dozvole
1

Prvi posjet bebi treba biti kratak, cipele obavezno treba izuti, a svoju vrtićku djecu ostaviti kod kuće kako novorođenčetu ne bi prenijeli bolesti koje za njih mogu biti vrlo opasne

VIDEO

Kad se beba rodi, svi prijatelji i rodbina će poželjeti čestitati i doći vidjeti prinovu. To je sve u redu - ako je po vašim pravilima.
Bebe su u prvim danima osjetljive, a ni novim roditeljima nije lako. Majka se treba oporaviti od porođaja te je vrijeme za mir i navikavanje na novu situaciju. Prije svega, trebate se usuglasiti s partnerom.

Dogovorite se hoće li vas smetati da gosti drže bebu u rukama. Imunosustav bebe nije razvijen, tako da ne dolaze u obzir posjeti prehlađenih, a dobro je izbjeći i vrtićku djecu koja gotovo uvijek nose neki virus. Ne ustručavajte se zamoliti goste da operu ruke, ne ljube bebu, unose joj se u lice ili je bude “da je bolje vide”. Dijete nije lutka i kvalitetan san mu je vrlo bitan.

Neki će biti toliko oduševljeni da će poželjeti doći u bolnicu. Slobodno ograničite te posjete na vama najbliže, a ostalima recite da vas posjete kad stignete kući.

Razgovarajte s partnerom kako želite da izgledaju posjeti kako se ne biste našli u nezgodnoj situaciji. Nije se uvijek lako othrvati oduševljenoj rodbini, no bebino je zdravlje na prvome mjestu.


Možda će vam smetati ako posjet traje dugo. U startu ograničite sve posjete na pola sata ili koliko vam odgovara.

Također, zamolite goste da se najave. Mnogi od njih htjet će vam pomoći i samo recite “da”. Majke nisu Supermeni i svaka pomoć je dobrodošla kako biste se više mogli baviti bebom. Recite im treba li vam pomoći skuhati ručak, počistiti ili samo zabaviti starije dijete. Ne trudite se glumiti savršenu domaćicu i animirati goste, a zanemariti “glavnoga glumca”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mamino vrijeme

Iskoristite vrijeme kad su u posjetu bliski ljudi koji mogu pričuvati bebu dok se vi otuširate, odmorite ili samo popijete kavu i napunite baterije. Ne osjećajte se krivima ako osjetite da trebate u danu pet minuta samo za sebe.

Beba nije lutka

Bez ustručavanja se povucite u sobu ako smatrate da je djetetu preglasno, da se osjeća nelagodno ili ako ste umorni. Suprug može nastaviti zabavljati goste, kojima bi to ionako trebao biti znak da se posjet već previše oduljio.

Zdravlje je prioritet

Recite svima da ne diraju bebu prije nego što operu ruke i ne ljube je. Vaš prioritet je bebino zdravlje, a ne uvrijeđena rodbina

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara