Obavijesti

Lifestyle

Komentari 30

Psić svakodnevno prelazi 3 km kako bi posjetio grob prijatelja

Psić svakodnevno prelazi 3 km kako bi posjetio grob prijatelja

Ljubav ga je dovela do tamo, zaključila je Sara, kći čovjeka koji je umro i za sobom ostavio voljenog ljubimca. Nakon njegove smrti, psić je neobjašnjivo sam pronašao grob i tamo ga odlazi posjećivati svaki dan

Nevjerojatno je koliko kućni ljubimci mogu biti emocionalno inteligentni, uz to što su vjerni i odani. Kad njihovi vlasnici umru, čini se da razumiju tužnu situaciju - a mogu čak i tugovati zbog izgubljenih voljenih.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Kućni ljubimci ponekad tuguju i posjećujući grobove, odajući počast svojim pokojnim prijateljima. Upravo je takva priča jednog malog psa, koji svaki dan putuje u posjet svom prijatelju - odnosno njegovom grobu, piše Newsner.

Čovjek po imenu Leonardo iz Italije uvijek je volio svog odanog psa Fulminea kojeg je udomio kao štene. Njih su dvoje bili nerazdvojni najbolji prijatelji punih sedam godina.

- Bili su odličan par, uvijek su se mazili i svugdje bi išli skupa - rekla je Leonardova kći Sara Sechi za The Dodo.

Nažalost, njihovom je prijateljstvu došao kraj kad se Leonardo razbolio. Preminuo je 22. veljače ove godine.

Ožalošćen psić

Njegova je obitelj tada uzela Fulminea i odmah je postalo jasno da mu je Leonardo jako nedostajao. Jedva je jeo i neprestano je se nadao da će se Leonardo pojaviti.

- Svaki put kad bi se približio automobil, Fulmine bi trčao do vrata u slučaju da je to moj otac - rekla je Sara.

Nisu ni znali da će Fulmine uskoro pronaći način da ponovno dođe do svog vlasnika. Naime, Leonardo je pokopan na groblju u talijanskom Sassariju, dva kilometra od obiteljske kuće.

Jednog dana, kada su Sara i njen sin posjetili Leonardov grob kako bi tamo ostavili cvijeće, otkrili su da tamo netko koga nisu očekivali. Bio je to Fulmine!

Sam je pronašao grobno mjesto

Sara je bila zapanjena kad je tamo vidjela psa. Nikad ga nisu odveli u grob. Vjerojatno je Fulmine pobjegao iz kuće, ali nije jasno kako je uspio pronaći grob.

- U početku nisam vjerovala da se to doista dogodilo, nisam vjerovala svojim očima. Kako je mogao pronaći groblje i grob moga oca, a tamo nikad nije bio - čudila se Sara,

Jedino je objašnjenje da će odani pas uvijek naći način da bude uz svog vlasnika, bez obzira na sve.

Vlasnici ljubimaca: Bez njih ne bismo preživjeli 2020. godinu
Vlasnici ljubimaca: Bez njih ne bismo preživjeli 2020. godinu

- Volim misliti da se vodi ljubavlju prema mom ocu. Ili da ga je moj otac tamo odveo. To je jedna od onih čudnih stvari bez pravog objašnjenja - zaključila je Sara.

Mještani su rekli Sari da su psa već vidjeli tamo i ona je shvatila da Fulmine svakodnevno posjećuje grob.