Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
1 komentara

Radi zaštite grada: Venecija će od 1. srpnja naplaćivati ulaz

Ulaz u grad plaćat će isključivo jednodnevni izletnici i putnici s kruzera, ne i oni koji će boraviti u hotelima. Mjera je to koju su vlasti dugo razmatrale zbog oštećenja koju gradu čine jednodnevni turisti

1 komentara

Turisti koji žele ući u Veneciju morat će od 1. srpnja iduće godine za to platiti najmanje tri eura, objavila je gradska uprava.  

Mjera koja će se primjenjivati na jednodnevne izletnike i putnike s kruzera, ali ne i na one koji borave u hotelima, najavljena je početkom godine, ali je njezina primjena bila odgođena zbog tehničkih poteškoća. 

Cijena pristojbe će porasti na šest do osam eura tijekom vrhunca sezone. 

Načini plaćanja još se uvijek razrađuju. Oni koji se u grad pokušaju 'prošvercati' suočit će se s globama od 100 do 450 eura. 

58. Art Biennale Venice 2019 PRIJETE IZBACIVANJEM IZ GRADA Stroga Venecija: Oštre kazne za prostitutke i pijane turiste

Masovni turizam dugogodišnji je problem Venecije, iako je i njezin najveći izvor prihoda. Smatra ga se glavnim krivcem za porast cijena nekretnina i pad broja stanovnika. 

Po podacima iz 2016. godine, Venecija ima više jednodnevnih turista, oko 82 tisuće, nego što ima stanovnika. A njihov je broj sa 100.000 sredinom 70-ih godina prošlog stoljeća pao na 53 tisuće danas. 

Gradonačelnik Luigi Brugnaro smatra da bi venecijska shema naplate mogla biti model za ostale europske gradove koji muku muče s masovnim turizmom. 

- Uvjeren sam da su ovakve mjere samo početak suzbijanja masovnog turizma, kazao je. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message