Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Ravnoteža tamnozelene i crvene, zbližava obitelj

Ravnoteža tamnozelene i crvene, zbližava obitelj
1

Tamnozelena, simbol energije drveta, uspješno uravnotežuje i upija energiju vatre te stvara pozitivno obiteljsko ozračje, prema feng shuiju

VIDEO

Zbog okruženosti crvenom, svijećama i lampicama tijekom blagdana stvara se prevelika količina energije vatre koja potiče nervozu i napetosti, pa je potrebno prostor okružiti zimzelenim grančicama, vjenčićima i zelenim stolnjakom. Tamnozelena, simbol energije drveta, uspješno uravnotežuje i upija energiju vatre te stvara pozitivno obiteljsko ozračje, ističu stručnjaci u feng shuiju. Prema tom drevnom kinesku znanju o balansiranju životne energije (chi), osim bojama, energije vatre i drveta mogu se uravnotežiti i razmještajem. Drvo predstavlja obiteljsku harmoniju i obilje, a svijeće su element vatre te simoliziraju dobru volju i stvaraju toplu atmosferu.
Prema stručnjacima “dobrih vibracija”, najbolje je smjestiti bor u središte ili na lijevu stranu boravka, a svijeće uza zid, nasuprot ulazu. Svjetlost će unijeti vitalnost i pozitivnu energiju chi. Ali ih ne smije biti previše jer stvaraju napetost pa će i punice i svekrve biti sklone “dobroćudnim” kritikama.

>>> Kićenjem svatko na bor prenosi  dio energije
Kako bi se obitelj dublje povezala, poželjno je da svaki član obitelji stavi bar jedan ukras na bor. Tim činom predstavlja i vlastitu energiju. Aromatične svijeće od ulja mandarine, naranče, cimeta i limuna dodatno će stvoriti ugodnu atmosferu u domu.

>>> Plava boja smiruje duh
Osim crvene i zelene, stručnjaci u feng shuiju savjetuju ukrašavanje i plavom. Smatraju da smiruje duh i potiče misaonost.

>>> Božićna zvijezda simbol je ljubavi
Ukrašavanje prema feng shuiju, osim božićnog drvca, uključuje i biljke poput imele, koja smiruje i donosi mir u kuću. Omiljeni je ukras i biljka božićna zvijezda, a zbog svoje žarke crvene boje predstavlja ljubav i strast.

>>> Šetnja i čaj od đumbira
Napetost koju stvaraju gosti, previše hrane i svjetlucavih predmeta ublažite šetnjom. Pomoći će i čaj s cimetom ili đumbirom.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku